• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

TNT, Süper sektör Liderliği'ni koruyor

TNT, Süper sektör Liderliği'ni koruyor
TNT NV Dow Jones Sürdürülebilirlik Endekslerinin (DJSI) ‘Sanayi Ürünleri ve Hizmetler” sektöründe (‘Endüstriyel taşımacık’ dahil) “Süpersektör Liderliği” unvanıyla zirvedeki yerini 2010 yılında da korudu.

TNT, Dow Jones Sürdürülebilirlik Endekslerinde küresel ‘Süpersektör Liderliği’ unvanını yine korudu

TNT NV Dow Jones Sürdürülebilirlik Endekslerinin (DJSI) ‘Sanayi Ürünleri ve Hizmetler” sektöründe (‘Endüstriyel taşımacık’ dahil) “Süpersektör Liderliği” unvanıyla zirvedeki yerini 2010 yılında da korudu.

Yatırımlarda sürdürülebilirlik uzmanı SAM tarafından Zürih’te yayınlanan ve bin 300’den fazla şirketin sürdürülebilirlik performanslarının değerlendirildiği rapora göre, TNT, Dow Jones Küresel Borsa Endeksi’nin sürdürülebilirlik açısından önde gelen %10’luk kısmını oluşturan 300’ün üzerinde şirketle birlikte DJSI Europe ve DSJI World endekslerinde yer almaya devam edecek.
TNT CEO’su Peter Bakker, konuya ilişkin yaptığı açıklamada TNT’nin Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’ndeki Süpersektör Liderliği konumunu korumasının gururunu yaşadıklarını belirterek, “Biz bunu, köklü kurumsal sorumluluk anlayışımızın sadece iyi günlerde geçici bir heves değil, kalıcı bir inanç olduğunun bağımsız kuruluşlarca takdir edilmesi olarak görüyoruz. Hepsinden önemlisi, kurumsal sorumluluk alanındaki sayısız çalışmalarımıza yüreklerini koyan TNT çalışanlarına takdirlerimizi sunmanın da bundan iyi bir yolu olamazdı” dedi. Bakker, sözlerine şöyle devam etti:

“TNT, şeffaflığını artırmak, karbon ayak izini azaltmak ve dünya çapında açılıkla mücadele etmek adına bu yıl somut adımlar attı. Ayrıca karbondioksit verimliliği ile ilgili de hedefler belirlendi. Karbondioksit verimlilik endeksinde 2007’den 2020’ye kadar yüzde 45 oranında iyileşme amaçlıyoruz.”

TNT 2009 faaliyet raporunda kurumsal sorumluluk raporuna da yer verirken BM Dünya Gıda Programı ile birlikte dünyada açlığı ortadan kaldırmak amacıyla yürüttüğü işbirliğinde yeni ve geliştirilmiş bir stratejiyi uygulamaya koydu.

TNT Hakkında: TNT dünya çapında şirketlere ve tüketicilere posta ve ekspres gönderileri için çok geniş bir yelpazede hizmet sunuyor. Merkezi Hollanda’da bulunan TNT, Avrupa ve Asya’da etkin altyapı ağıyla hizmet verirken global ağ performansını sürekli geliştiriyor. TNT, 200’den fazla ülkede yaklaşık 160,000 çalışanıyla faaliyet gösteriyor. Şirket 2009 yılında 10,4 milyar euro ciro ve 648 milyon euro faaliyet kârı elde etti. TNT hisseleri Amsterdam Borsası’nda işlem görüyor. Sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı ve Birleşmiş Milletler Çevre Programı’yla işbirliği yapan TNT, dünya çapında açlık ve çevre kirliliğine karşı mücadeleye katkıda bulunuyor. Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer alan bütün şirketler arasında 2009 yılında en yüksek puanı yine TNT’nin alması çalışmalarımızın takdir edildiğine dair bir gösterge oluşturuyor. TNT hakkında ayrıntılı bilgi için lütfen internet sitesini ziyaret edin (http://group.tnt.com).

TNT’nin kurumsal sorumluluk stratejisi: TNT’nin kurumsal sorumluluk stratejisi uluslararası seviyede kabul gören 5 yönetim standardına dayanmaktadır: İşyeri güvenliği için OHSAS 18001, sosyal sorumluluk için SA 8000, çalışanların kişisel gelişimi için Investors in People, çevre için ISO 14001 ve operasyonel mükemmellik için ISO 9001. TNT’nin kurumsal sorumluluk stratejisinin dört temel unsuru şunlardır:

Çalışanlar, çevre, müşteriler ve taşeronlar gibi diğer paydaşlar ve toplum için yapılan gönüllü katkılar. TNT 2009’da bu dört temel unsurun 10 önemli odak noktası tanımladı ve bu alanların her biri için belirlenen performans göstergelerinin yardımıyla, ilerlemelerin ölçülmesi amaçlanıyor.

TNT’nin Kurumsal Sorumluluk Stratejisi hakkında daha fazla bilgi aşağıdaki adresi ziyaret edebilirsiniz: http://group.tnt.com/aboutus/corporateresponsibility/index.aspx

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim