• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

TNT Türkiye, büyümeye devam ediyor

TNT Türkiye, büyümeye devam ediyor
Türkiye’de havayolu taşımacılığını kendi uçağı ile yapan tek şirket olan TNT Ekspres Türkiye, taşıma kapasitesini arttırarak, yeni Boeing 767 uçaklarıyla hizmet vermeye başlıyor.

TNT Ekspres Türkiye, büyümeye devam ediyor

Türkiye’de havayolu taşımacılığını kendi uçağı ile yapan tek şirket olan TNT Ekspres Türkiye, taşıma kapasitesini arttırarak, yeni Boeing 767 uçaklarıyla hizmet vermeye başlıyor.

İzmir Bölge Müdürlüğü ve deposunu 5000 metrekarelik bir alana taşıyarak büyümesini hızlandıran TNT Ekspres, Eylül ayında Türkiye’nin ilk elektrikli ticari araçları ile hizmet vermeye başlayacak TNT Ekspres Türkiye “sürekli yenilik ve büyüme” felsefesi ile yeni yatırımlar yapmaya devam ediyor. TNT Ekspres, Türkiye’de yaşanan gönderi hacmindeki artış nedeniyle ihtiyacı karşılamak için 32 tonluk B757 uçak tipi yerine daha fazla kapasiteye sahip 55 tonluk Boeing 767 tipi uçak kullanmaya başlayarak gönderi taşıma kapasitesini arttırdı. Türkiye hattında artan gönderiler nedeniyle daha büyük bir uçakla hizmet vermeye karar veren TNT Ekspres, müşterilerinin ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap vermeye devam edecek. 2011 yılında yaşanan büyüme ile ilgili olarak TNT Ekspres Türkiye Genel Müdürü Turgut Yıldız, “Bu yıl Türkiye ve dünya ekonomisini daha yakından takip ederek yatırımlarımızı yönlendirdik” dedi ve ekledi “İlk 7 aydaki büyüme hızımızda hedefimize ulaştığımız için yatırımlarımıza devam ettik ve Türkiye’de yaşadığımız gönderi hacmindeki artış nedeniyle kapasitemizi arttırarak yeni Boeing 767 uçaklarıyla hizmet vermeye başladık. İzmir Bölge Müdürlüğü ve deposunu 5000 metrekarelik bir alana taşıyarak geçen yıllardan gelen büyüme gereği ihtiyaç duyduğumuz alan ve kapasite artırımını gerçekleştirdik. Araç filomuzun ise üçte birinin yenilenmesi için gereken çalışmayı başlattık ve aynı zamanda Eylül ayında Türkiye’nin ilk elektrikli ticari araçları ile hizmet vermeye başlayacağız.”

Türkiye’de havayolu taşımacılığını kendi uçağı ile yapan tek şirket olma özelliği taşıyan TNT Ekspres, Türkiye’nin ihraç ettiği ürünlerin tüm dünyaya sevkiyatını ve dünya ülkelerinden ülkemize ithal edilen ürünlerin taşımacılığını gerçekleştirerek dış ticaret hacminin genişlemesine de katkıda bulunuyor. TNT Ekspres Genel Müdürü Turgut Yıldız “Türkiye’nin dış ticaretinin % 60 lik kısmını oluşturan Avrupa gönderilerinde pazar lideri olarak büyümeye devam ettik. İhracatçılarımızın yeni pazar arayışlarına daima uygun çözümler yarattık. Örneğin Ortadoğu gönderilerini Avrupa üzerinden değil, direkt olarak İstanbul-Dubai hattı üzerinden yapmaya başladık. Artık uçağımız Belçika operasyon merkezinden kalkıp İstanbul’a gelip buradan Dubai’ye gitmekte ve dönüşte de İstanbul’a gelip 22.15’te kalkarak Belçika’ya gitmektedir. Pazar hariç her gün sadece kendi uçağı ile en geç saatte ihracat gönderilerini Türkiye’den çıkaran tek taşıma firmasıyız” diyerek TNT Ekspres’in başarısını vurguladı.

26 Temmuz’da başlayan yeni uçak hizmet ile hafta içi her gün taşıma yapacak olan uçağın kapasitesi maksimum 55 tona yükseldi. Yeni Boeing 767’ye toplam 22 igloo / konteyner / palet yüklenebilecek. TNT Ekspres artan gönderileriyle birlikte uçak modelini değiştirerek, kapasitesini yıllar içinde başarılı bir ivme ile arttırıyor. 1998 senesinde Bae146 uçak tipi ile 11 ton kapasite olarak başlayan gönderi taşıma hizmeti, 2011 yılında B767 ile 55 ton kapasiteye ulaşarak yükselmeye devam etti. Ayrıca B767 uçağı ile birlikte Ortadoğu bağlantısı ve operasyonu Türkiye üzerinden yapılmaya başlanması TNT Türkiye’nin global TNT tarafından kazandığı önemi ve lojistik üs olması noktasında geldiği noktayı gözler önüne seriyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim