• BIST 9467.05
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

TNT'nin elektirkli araçları yola çıkıyor

TNT'nin elektirkli araçları yola çıkıyor
TNT Ekspres Türkiye, Türkiye’de ki ilk ticari Türk plakalı elektrikli araçları ile yola çıkmaya hazır.

Türkiye’nin ilk ticari Türk plakalı elektrikli otomobilleri TNT Ekspres ile İstanbul Caddelerinde
 
TNT Ekspres Türkiye, Türkiye’de ki ilk ticari Türk plakalı elektrikli araçları ile yola çıkmaya hazır. Eylül ayında teslimi yapılacak elektrikli araçlar 17 – 30 Eylül haftasında Bağdat Caddesi Şaşkınbakkal ve daha sonra ise 3 – 17 Ekim Nişantaşı’nda İstanbullularla buluşacak.
 
TNT Ekspres, bir ilke imza atarak Türk ticari plakalı elektrikli otomobillerin Türkiye’de ki ilk kullanıcısı olmaya hazırlanıyor. TNT Ekspres Eylül’de teslimi yapılacak çevre dostu araçlarla filosunu güçlendirerek çevreye karşı olan duyarlılığını da bir kez daha gösteriyor. Türkiye’nin ilk Türk ticari plakalı elektrikli araçlarını İstanbullularla tanıştırmak için araçlar yola çıkmadan önce sergilenecek.  
 
17 Eylül’de Bağdat Caddesi Şaşkınbakkal’da sergiye açılan araç iki hafta Anadolu yakası sakinleri için teşhirde kalacak. Elektrikli aracın ikinci durağı ise Nişantaşı olacak. Anadolu yakasında ki sergiden sonra, 3 Ekim’den itibaren Nişantaşı da elektrikli araca iki hafta ev sahipliği yapacak.
 
TNT, elektrikli araçlar ile birlikte araçların neden olduğu gaz emisyonlarını azaltarak, çevreci araçlar ve doğru sürüş tekniği ile birlikte çevreye daha az zarar vermeyi amaçlıyor. Bu yüzden ilk etapta 3 adet sıfır CO2 karbon salınımlı çevre dostu araçlarla taşımacılık yapacak olan TNT Ekspres, daha sonra tüm filosunu elektrikli araçlara çevirmeyi hedefliyor. TNT Ekspres’in filosuna kattığı elektrikli araçlar 160 km. yol gidebiliyor ve hızlı şarj ile 20 dakikada yola çıkmaya hazır hale geliyor. Elektrikli araçlar, Sabiha Gökçen Havaalanı, Çekmeköy, Güneşli gibi İstanbul’un dört noktasında ana istasyonlarda şarj edilebilecek. Aynı zamanda gezici şarj araçlarına da sahip olan TNT Ekspres acil durumlarda bu araçlarını devreye sokarak müşterilerine aksaksız hizmet vermeye devam edecek.
 
TNT Ekspres daha yaşanılır bir dünya için çalışıyor…
 
Ulaşım sektöründe hizmet veren global bir dev olarak küresel ısınmayla mücadeleye öncelik veren TNT Ekspres, bu doğrultuda bir takım uygulamalarla da diğer şirketlere örnek olarak yoluna devam ediyor. TNT, bu hedefle karbondioksit salınımını azaltmak amacıyla başlattığı temiz araç uygulaması ile dikkat çekiyor. Temiz Araç Projesi kapsamında araçların neden olduğu gaz emisyonlarının azaltılarak, çevreci araçlar ve doğru sürüş tekniği ile birlikte çevreye daha az zarar verilmesi amaçlanıyor. TNT Ekspres, aynı zamanda müşterilerine özel olarak gerçekleştirdiği hizmet ile müşterilerinin yaptıkları gönderilerden kaynaklanan CO2 salınımını hesaplıyor ve özel bir rapor halinde sunuyor. Müşteriler, raporlar ile hem çevreye verdiği zararın miktarını görebiliyor hem de azaltmak için yeni girişimlerde bulunabiliyor.

2.20110921123116.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim