• BIST 9079.97
  • Altın 2300.797
  • Dolar 32.3298
  • Euro 35.0874
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

TOBB, Pakistan’a 7 milyon lira topladı

TOBB, Pakistan’a 7 milyon lira topladı
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Pakistan’da meydana gelen sel felaketinde zarar görenler için başlattıkları yardım kampanyasında 1.5 milyon lirası TOBB’un bağışı olmak üzere, 17 günde 1600 kişi ve kurumdan 7 milyon lira yardım topladıkların

TOBB, Pakistan’a 7 milyon lira topladı

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Pakistan’da meydana gelen sel felaketinde zarar görenler için başlattıkları yardım kampanyasında 1.5 milyon lirası TOBB’un bağışı olmak üzere, 17 günde 1600 kişi ve kurumdan 7 milyon lira yardım topladıklarını bildirdi.

19 Ağustos’ta başlattıkları yardım kampanyasına 81 ildeki oda ve borsaların yanı sıra, Türk iş aleminin de büyük destek verdiğini belirten Hisarcıklıoğlu, “Bu büyük camianın her olayda olduğu gibi, böyle önemli bir amaç doğrultusunda kenetlenerek biraraya gelmesinden, gurur duydum” dedi.

Resmi kanallardan gidiyor

Topladıkları yardımları devletin resmi kanalları üzerinden Pakistan’a ulaştırılacaklarını, ayrıca evsiz kalan Pakistanlılar için 233 tane Mevlana evi sağlamak üzere TOBB olarak Kızılay’a 105 bin lira bağışta bulunduklarını belirten Hisarcıklıoğlu şunları söyledi:

“Pakistan’daki durumun giderek daha acil hale gelmesini göz önüne alarak, 4 Eylül itibariyle toplanan tutarı bir an önce göndermeyi TOBB Yönetim Kurulu olarak karar aldık. Öte yandan yardım kampanyamız devam ediyor. Yardım toplamaya devam edeceğiz. Zira özellikle 2 milyon kişi çok acil yardım bekliyor. Yardım ulaşmazsa hayatta kalmaları tehlikede. Pakistan’da bazı bölgelerde yağmurlar hala devam ediyor. 40 dereceyi aşan aşırı sıcak ve yüksek nem var. Milyonlarca kişi barınağı olmadan, açlık ve sefalet içinde yardım bekliyor.”

Pakistan’da evsiz kalan 20 milyon kişinin sadece yüzde 6’sına, yani 1.2 milyonuna barınma imkanı sağlanabildiğini, 600 bine yakın ev ve iş yerinin hasar gördüğünü, selden 20 milyon kişinin etkilendiğini ve ölü sayısının binler olduğunun tahmin edildiğini belirten Hisarcıklıoğlu, Birleşmiş Milletler’in, 6 milyondan fazla kişinin evsiz kaldığını ve insani yardıma muhtaç durumda olduklarını bildirdiğini hatırlattı.

Hisarcıklıoğlu, 3 milyon çocuğun, kirlenen su kaynakları yüzünden hastalıklara yakalanma riski taşıdığını, 100 binin üzerinde hamile kadının doğum yapacağını ancak yeterli gıda ve tıbbi imkan bulunmadığını anlattı.

Ayni yardım da gidiyor

Hisarcıklıoğlu, tarım arazilerinin üçte birinin yok olduğunu, ülkenin beşte birinin sular altında olduğunu ve haritadan silinen şehirler bulunduğunu kaydederek, şunları dile getirdi:

“Kısaca yeterli yardım yapılmazsa, bu felaket faciaya dönüşebilir. Gidecek yardım, sadece bu nakdi meblağ ile sınırlı değil. Çeşitli oda ve borsalarımız ve şirketlerimiz, ayni yardım gönderiyor.”

Güncel haberler için AksiyonHaber'i takip edin.

www.AksiyonHaber.com

İSTANBULHABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim