• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

TOBB ve UND lojistik sektörünü konuştu

TOBB ve UND lojistik sektörünü konuştu
Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı Türkiye Ulaştırma ve Lojistik Meclisi Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.

 

Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı Türkiye Ulaştırma ve Lojistik Meclisi Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.
 
İstanbul Dedeman Otel’de gerçekleştirilen toplantıda, nakliyecilik sektörünün sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getiren Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Çetin Nuhoğlu, ITF, International Transport (Uluslararası Ulaştırma)  yani eski adıyla UBAK, Ulaştırma Bakanları Avrupa Konferansı, 1950’lerden bu yana Avrupa çapında uluslararası taşımaların kesintisiz, kaliteli ve çevre dostu şekilde gelişmesi için çeşitli önemli faaliyetler gerçekleştirdiğini söyledi.
 
Nuhoğlu, “Türkiye olarak, kurucu ülkeleri arasında yer aldığımız UBAK Çok Taraflı Kota Sistemi’nin de yaratıcısı olan bu değerli örgüt, o yıllardan bu yana Avrupa’daki karayolu taşımalarının sınır ötesi performansına çok önemli katma değer sağlamakta. Türk nakliyecileri olarak, UBAK Sistemini en sık kullanan nakliyeciler arasındayız. Ayrıca küresel sorumluluğunun bilinciyle filomuzda gerçekleştirdiğimiz ve sürdürdüğümüz Çevreci Dönüşüm, kapsamında UBAK Sisteminden faydalanma oranımız giderek artıyor. Türk nakliyecilerinin özellikle Avrupa ve Rusya taşımalarında yaşadıkları kota sıkıntıları alarm verici boyutlara ulaştı. Bu noktada Avrupa çapında çok taraflı dolaşım imkanı veren ve bir anlamda kamyonlarımızın Schengen’i anlamına gelen UBAK kotası sistemi özellikle bizler için önemli telafiler sağlıyor, tabii ki bazı iyileştirmelere açık, bizler de bugün sayın Viegas ile bunu nasıl daha fazla kazanımlar sağlar hale getirebileceğimizi tartışabileceğiz kendilerinin rehberliğinde. Tüm katmanlarıyla beraber yurtiçinde ve yurtdışında temsil ettiğimiz ‘Ulaştırma ve Lojistik Sektörü’ günümüzde nihayet küresel gündemde en üst sıralarda yerini almaya başladı” ifadesinde bulundu.
 
Dünya Ticaret Örgütü: Bali Sonuçları–Transit Serbestisi
 
Çetin Nuhoğlu, “En son olarak; 3-6 Aralık’ta Bali’de gerçekleşen Dokuzuncu Bakanlar Konferansı’nda toplanan 159 Dünya Ticaret Örgütü Üyesi, ortak gümrük standartlarının belirlenmesi ve dünyanın dört bir yanında eşyaların akışının hızlandırılması amacıyla tasarlanan bir Ticaretin Kolaylaştırılması Anlaşması’nı oybirliğiyle onayladı. Kurulduğu 1995 yılından bu yana, Dünya Ticaret Örgütü tarafından gerçekleştirilen en büyük reformlardan biri olan ve DTÖ üyesi ülkelerin üçte ikisi tarafından onaylandığında, tüm üyeler için bağlayıcı olacak bu yeni anlaşma ile, dünya ticaretine yeni bir ivme kazandırıldı.
 
2014 yılının Temmuz ayı sonlarında yürürlüğe girmesi beklenen bu yeni DTÖ anlaşması, küresel ticaretteki idari engellerin azaltılacağı, sınırlardaki gecikmelerin azaltılacağı ve dünyanın en geri kalmış ülkelerinin ekonomik kalkınmasının destekleneceği bir yapı getiriyor” şeklinde konuştu.
 
 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim