• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Tofaş, 2016 yılında Egea ile 3’üncü vardiyaya geçiyor

Tofaş, 2016 yılında Egea ile 3’üncü vardiyaya geçiyor
Tofaş’ın 520 milyon dolara Bursa’da üretmeye başladığı Fiat Egea, 15 Ekim’de satışa çıkıyor. Tofaş CEO Cengiz Eroldu, “Egea ile 2016’nın ikinci çeyreğinde üçüncü vardiyaya geçeceğiz ve toplamda 2 bin kişilik ek istihdam yaratacağız” diye konuştu.

TOFAŞ’ın 520 milyon dolarlık yatırımla seri üretimine başladığı ve ismini Ege Denizi’nden alan Fiat Egea, 15 Ekim’den itibaren Türkiye’de satışa çıkmak için geri sayıma başladı.

Tofaş CEO Cengiz Eroldu, yeni modelin Türkiye açısından birçok öneme sahip olduğunu belirterek şunları söyledi: “Türkiye’nin ihracatına katkı sağlayacak. Yurtiçi pazardaki yerli-ithal dengesini bir miktar daha yerli lehine çevirecektir. Fiat Egea’nın ek istihdam yaratacak. Şu anda 6 bin 500 çalışanımız var. İstihdam konusunda da gözüken 2016’nın ikinci çeyreğinde üçüncü vardiyaya geçeceğiz.

Bu da bizim için 2016 yılında kademeli olarak toplam 2 bin kişi ek istihdam sağlayacağımız anlamına geliyor. Türkiye için çok önemli bir şey. Bunun pozitif anlamda çarpan bir etkisi de olacaktır. Yan sanayide de belli bir istihdam yaratacaktır” diye konuştu.

KAPASİTE DOLACAK

Fiat Doblo ABD projesi de dahil olmak üzere Tofaş’ın üç yıllık yatırım planı tutarı 1.5 milyar dolar olduğunu hatırlatan Eroldu, ürün gamlarının tamamen yenilediği bir döneme girdiklerini ifade etti. Eroldu, “İstediğimiz, beklediğimiz gibi giderse her şey, Egea ailesi devreye girdiğinde, diğer mevcut ürünlerimizle birlikte, Bursa fabrikamızın 400 bin kapasitesini doldururuz” dedi.

Egea’yı önümüzdeki yıl düzenlenecek Cenevre Fuarı’nda aile olarak sergileyeceklerini belirten Eroldu şunları söyledi. “Hatchback ve station wagon modellerimiz de olacak. Öte yandan Fiat Linea üretimi de devam edecek. Fiat Linea’nın yine kendine özgü bir sınıfı olacaktır. Pazarın bu kesimini düşündüğümüz zaman orada Linea hâlâ güncelliğini koruyor.

Ödenen paranın karşılığı olarak Linea hâlâ çok geçerli bir model olacaktır. Ama Egea’dan kendiliğinden zaten ayrışacaktır.”

Dünyada 5 yıl garantili ilk Fiat

FIAT modelleri içinde 5 yıl garanti verdikleri Fiat Egea’dan başka bir model yok olmadığının altını çizen Cengiz Eroldu, “Diğer modellerde 3 yıl. Fiat’ın yurtdışında da benzer bir uygulaması yok. Bu ilk olacak. Beş yıl garanti vermemiz de bizim araca olan güvenimizi gösteriyor. Maliyet ve sunduğu fayda anlamında son yıllarda yapılan en iyi sedan projesi olduğunu söyleyebilirim. İnşallah yolu açık olur, büyük başarılarını kutlarız” diye konuştu.

49 bin 900 TL

FIAT Egea’nın başlangıç fiyatı 49 bin 900 TL olarak belirlenirken, en üst versiyonu 70 bin 900 TL’den satılacak. Şimdiden kaydını bırakmış ve modelin satışa sunulmasını bekleyen 20 bini aşkın kişi olduğuna dikkat çeken Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, “İlk 2000 müşteriye kasım ayının ortasına kadar Egea’ya 2000 TL’lik bir avantajla sahip olma fırsatı sunacağız.

Koç Fiat Kredi ile Fiat Egea için özel bir finansman çözümü geliştirdik. Fiat Egea’yı tercih eden müşterilerimize 20 bin TL’ye kadar kullanacakları kredilerde 20 aya kadar vadede aylık 0.99 faiz seçeneği de sunacağız” dedi. Egea’nın ilk etapta 1.4 litre 95 beygir benzinliyle, 1.3 litre 95 ve 1.6 litre 120 beygir Multijet motor seçeneklerinin satışına başlanacak.

Yılbaşına kadar 5 ve 6 ileri vitesli manuel şanzımanlarla satın alınabilecek Fiat Egea’nın sadece 6 ileri otomatik şanzımanla kombine edilen 110 beygirlik 1.6 litrelik e-Torq motorlu versiyonu ise yılbaşından itibaren satışa sunulacak. 1.6 litrelik Multijet turbo dizel motor seçeneğinin DCT otomatik şanzımanlı versiyonu ise 2016 yılının 2’nci yarısında satışa sunulacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim