• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Tofaş 5 Yeni Modelle Yarışta

Tofaş 5 Yeni Modelle Yarışta
Tüm fikri ve sınai hakları kendisine ait olacak 5 model birden geliştiren Tofaş, ihracatta liderliği hedefliyor. CEO Başaran, şirketin gelecek 10 yılını planladıklarını söyledi.

Türkiye otomotiv sektörü, son yılların en bereketli dönemini yaşıyor. Art arda gelen yeni yatırımlar ve bunun sonucunda ortaya çıkan yerli modeller, hem otomotiv sektörünün gücünü hem de üretim yeteneğini gözler önüne seriyor. Bir süredir yeni model geliştirmeye odaklanan Tofaş da, bu akımın son temsilcisi oldu. Japon ve Koreli üreticilerin ardından geçtiğimiz günlerde Koç Holding Başkanı Mustafa Koç’un açıkladığı yatırımın detaylarını Tofaş CEO’su Kamil Başaran paylaştı.

1.4 milyar dolarlık yatırım

Başaran, Tofaş tarihinin en büyük ve en önemli yatırımlarına imza attıklarını söyledi. Geçen yıl açıkladıkları Doblo Amerika & Doblo FL ve sedan otomobil projelerine, hatchback ve station wagon (SW) model yatırımlarını da eklediklerini ifade eden Başaran, toplamda 1.4 milyar dolarlık bu yatırımın Türk otomotiv sektörü için de tarihi bir önem taşıdığını vurguladı.

Yeni SEDAN 2015 sonunda geliyor

Geçen yıllarda 360 milyon dolar yatırımla Doblo’yu yenilemek üzere yola çıktıklarını hatırlatan Başaran, “Yeni sedan modelimiz için 520 milyon dolar tutarında yatırıma imza atmıştık. Regulasyonları itibariyle en zor pazar olan Amerika’ya ihracatımız Doblo Amerika ile yakın zamanda başlıyor. Yeni Doblo’yu 2015 başında, yeni sedan modelimizi de 2015’in sonunda pazara sunmayı hedefliyoruz” dedi.

Yeni projelerin kapısı açıldı

Yeni ürünlerle Tofaş’ın gelecek 10 yılını net bir şekilde planladıklarını belirten Kamil Başaran, yeni platform sorumluluğunun, aynı zamanda FCA’deki konumlarını da güçlendirdiğini, kendilerine gelecekte farklı varyasyonların kapısını da açacağını kaydetti.

3 vardiyaya geçip 2 bin kişi alacak

Tofaş Bursa Fabrikası’nın, FCA genelinde hem binek hem de ticari aracı aynı anda üreten EMEA Bölgesi’ndeki tek fabrika olduğunu vurgulayan Kamil Başaran, “Doblo Amerika, Doblo FL, yeni sedan Hatchback ve SW binek araç projeleri kapsamında, proje dönemleri dahilinde yaklaşık 2 milyon adet araç üretip 1,5 milyon kadarını ihraç etmeyi planlıyoruz. Böylece ihracatta ilk sıraya çıkacağız. Şu anki kapasitemiz yıllık 400 bin araç. Bunu 420 bine kadar taşıyabiliriz. İş hacmine paralel olarak, 2016 itibariyle 3 vardiya sistemine geçiş gündemimize gelecektir. Şu an 6 bin 300 çalışanımız var. 3’üncü vardiyayla birlikte bu rakama 2 bin kişi daha eklenecek” dedi.

"Global projelerde yer almalıyız"

2016’da üretimine başlayacaklara yeni hatchback ve SW araç projeleri için de 520 milyon dolarlık yatırım yapılacağını ifade eden Başaran, şöyle devam etti: “2016-2023 arasında 700 bin araç üretimi hedefliyoruz. Yeni modellerin fikri ve sınai mülkiyet hakları bize ait olacak. Biz maçın ilk yarısını oynadık. İkinci yarıda, artık global projelerin içerisinde olmalıyız.”

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim