• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C

Tofaş sertifikayı aldı

Tofaş sertifikayı aldı
Tofaş, uluslararası akreditasyon kuruluşu SGS tarafından yapılan denetim ile bilgi teknolojileri alanında verilen ISO 20000-1 Hizmet Yönetim Sistemi Sertifikası'nı almaya hak kazandı.


2014 yılında tüm veri merkezini ve ekipmanlarını yenileyen, insan kaynaklarını içerik ve sayısal olarak iyileştiren Tofaş Bilgi ve İletişim Teknolojileri, dış kaynak kullandığı birçok işi içeride yapabilecek seviyeye geldi. Bu yıl iş sürekliliği ve felaket kurtarma merkezi projelerini hayata geçirilmesi ile “sıfır kesinti” hedefiyle çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda sertifika almaya hak kazanan Tofaş’ın Hizmet Yönetim Sistemi; Hizmet Desteği ve Hizmet Sunumu ana başlıkları altında 11 modülden oluştu. Tüm süreçler, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi ve ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ile entegre edilerek yeniden tanımlandı ve işler hale geldi.

Sertifika, Tofaş Bilgi ve İletişim Teknolojileri’nin; maliyetleri düşürmek, erişilebilirliği artırmak, kapasiteyi ayarlamak, işgücünü optimize etmek, kaynakları verimli kullanmak, ölçeklenebilirliği artırmak ve yüksek kalitede Bilgi Teknolojileri hizmeti sunmak gibi konulardaki başarısını belgeliyor. Sertifikalandırmayla paralel olarak Tofaş’ın ticari süreçlerinin konsolidasyonu ve sistem değişikliği için, 30 ay sürecek bir proje başlatıldığına dikkat çeken Tofaş Bilgi ve İletişim Teknolojileri Direktörü Hakan Korkmaz “Proje kapsamında; müşteri ilişkileri yönetimi, park yeri ve sevkiyat yönetimi, sipariş yönetimi, bayi satış yönetimi, yedek parça depo ve sevkiyat yönetimi, servis yönetimi ve yedek parça perakende süreçleri olmak üzere 7 başlık altında çalışılıyor. Farklı teknolojileri içeren uygulamaları tek çatı altında toplayacak proje, bilgi birikimini tek üründen yöneterek uzmanlaşmayı sağlayacak” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim