• BIST 9729.68
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Tofaş üretimde dünya standartını yakaladı

Tofaş üretimde dünya standartını yakaladı
Tofaş, Fiat’a bağlı 525 fabrika arasında yine en iyisi otomobil üretim fabrikası seçildi.

TOFAŞ’ın Bursa fabrikası, ‘Dünya Klasında Üretim Programı’ (WCM) ekibinin gerçekleştirdiği denetimler sonucunda ‘Altın Fabrika’ seviyesine yükselin ilk tesis oldu. Fiat ve Chrysler’a ait 175 fabrika ile tedarikçilerinin 350 fabrikası içinde ilk kez bu seviyeye yükselen Tofaş, 2009 yılında da Fiat Fabrikaları arasında Gümüş Seviye’ye ulaşan ilk fabrika olmuştu. Tofaş, endüstriyel alandaki standartları dünya klasına yükseltmek amacıyla 2006’da faaliyete geçirilen programın ilk yıllarında da “En Hızlı İlerleyen Fabrika” ödülünü almıştı.

Programa başladığı 2006 yılından bu yana, üretim standartlarını sürekli yükseltmeye odaklanan Tofaş, WCM programıyla iş kazalarını yüzde 97, dış kalite göstergesini yüzde 68, üretkenliğini yüzde 35, makine arızalarını ise yüzde 75 oranında iyileştirdi. Tofaş CEO’su Kamil Başaran, bu yolda sadece fabrikanın standartlarının değil çalışanlarının da geliştiğini belirterek, “Özellikle üretim hatlarımızda çalışan binlerce arkadaşımızın yetkinlikleri çok yüksek seviyelere ulaştı; her bir arkadaşımız, kendi işini o alanın yöneticisi gibi ele alabilecek yetkinlikte; işini geliştirmek için öneriler üretip bunların hayata geçmesinde aktif rol oynuyor. Bu durum, bizim bugün ve geleceğimiz için son derece değerli” dedi.

‘Altın Fabrika’ seviyesine yükselen Tofaş, WCC (Dünya Klasında Şirket) programı kapsamında 2009 yılından bu yana WCM metodolojisinin tedarikçilerinde de uygulanmasına önderlik ediyor. Bugün itibariyle yıllık yerli satın alma cirosunun yüzde 55’ini kapsayan toplam 30 tedarikçisinde firmanın rekabetçiliğini dünya standartlarına çekmek için ortak çalışmalar sürdürülüyor.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim