• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

TOFED İcra Kurulu, mutabakat sağladı

TOFED İcra Kurulu, mutabakat sağladı
Karayoluyla yolcu taşımacılığı sektöründe yaşanan sektörel sorunları çözüme kavuşturmak, sektör mensuplarının özlük haklarını korumak ve geliştirmek, amacıyla toplanan TOFED İcra Kurulu, gündeme aldığı maddelerde mutabakat sağladı.

Karayoluyla yolcu taşımacılığı sektöründe yaşanan sektörel sorunları çözüme kavuşturmak

Karayoluyla yolcu taşımacılığı sektöründe yaşanan sektörel sorunları çözüme kavuşturmak, sektör mensuplarının özlük haklarını korumak ve geliştirmek, sosyal ve kültürel gelişim sağlamak amacıyla toplanan TOFED İcra Kurulu, gündeme aldığı maddelerde mutabakat sağladı.

9 Aralık Perşembe günü, TOFED Genel Merkezi’nde ekseriyetle yapılan toplantıya TOFED Genel Müdürü Mevlüt Bayrak başkanlık etti.

Genel Müdür Mevlüt Bayrak, gündemin birinci maddesinde yer alan TOFED-Shell projesiyle ilgili olarak ‘taşıt tanıma sistemi’nde bir sorun bulunmadığını ancak Club Smart Yakıt kart başvurularında yaşanan gecikmeler dolayısıyla geçici sıkıntılar yaşandığını dile getirdi: “TOFED-Shell projesinde yapılan karşılıklı görüşmeler neticesinde en uygun ve ucuz kaliteli akaryakıtı alabilmenin zeminini hazırladık. Yılbaşı itibariyle gecikme sorunu da gündemden kalkmış olacak” dedi.

Eğitim çalışmaları

TOFED Eğitim Proje sorumlusu Cem Özfırat, eğitim çalışmalarının aralıksız sürdüğünü, başarı yüzdesinin de umulanın çok üzerinde bulunduğunu belirtti. Konu üzerine söz alan Nur Gültekin, eğitimin sektör mensuplarının bilinçli hizmet vermesinde belirleyici bir rol oynadığını ifade ederek SRC, ODY ve ÜDY mesleki yeterlilik belgeleri eğitiminin UATOD tarafından verilebileceğini ifade etti. Eğitim sözleşmesinin bir yıllığına yapılması kararlaştırıldı. Genel Müdür Mevlüt Bayrak, GMT İş Dünyası Akademik Eğitim Kurumu’nun adı geçen eğitimleri vermek üzere bilgi beklediğini açıkladı.

Genel Müdür Bayrak, Psikoteknik Merkezi ile ilgili çalışmaların ve eğitimin ertelendiğini de sözlerine ekledi.

IPRU gelişiyor

IPRU (Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacılığı Birliği) projesini de yürüten Murat Kandemir, konuyla ilgili çalışmaları belirtirken Suriye ve İran ile bağlantı kurulduğunu, ancak Azerbaycan’da halihazırda kurulu bir sivil mesleki kuruluş bulunmadığı için bir gelişme yaşanmadığını söyledi. IPRU projesiyle ilgili olarak kısa zamanda adı geçen ülkelerle karşılıklı ziyaretle yapılanmanın hızlandırılacağını bildirdi.

ISO 9001:2008

Kalite Yönetim Çalışmalarının sürdürüldüğü, bu konuda gelişmelerin TOFED Merkez Yürütme Kurulu toplantısına kadar tamamlanacağı ve taslak olarak hazırlanan ‘Kalite El Kitabı’nın tamamlanacağı ifade edildi.

Toplantının bir diğer gündem maddesi olan web sitesi ve promosyon çalışmalarıyla ilgili olarak da çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini ifade eden Genel Müdür, Atlas Yazılım’la işbirliği neticesinde ‘tık’lanma oranının yükseldiğini açıkladı.

TOFED Bölge Toplantıları’nın üçüncüsünün Ege’de Şubat ayında gerçekleştirilmesi doğrultusunda çalışmaların devam ettiği bilgisini veren Mevlüt Bayrak, toplantı programının profesyonel kadrolar tarafından oluşturulacağını söyledi.

Kaynak: Ulaştırma Dünyası

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim