• BIST 9703.81
  • Altın 2495.5
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.8524
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

TOFED yılın en başarılılarını ödüllendirdi

TOFED yılın en başarılılarını ödüllendirdi
Busworld Türkiye 2012 kapsamında Türkiye Otobüsçüler Federasyonu 'TOFED' önceki akşam WOW Otel’de bir gala yemeği düzenleyerek çeşitli dallar da başarı ödülü verdi.

Busworld Türkiye 2012 kapsamında Türkiye Otobüsçüler Federasyonu 'TOFED' önceki akşam WOW Otel’de bir gala yemeği düzenleyerek çeşitli dallar da başarı ödülü verdi. 

BUSWORLD TURKEY’in başlıca destekçisi olan TOFED, Türkiye’de ilk defa yolcu taşımacılığı alanında ödül verdi. Fuar etkinlikleri çerçevesinde organize edilen “Karayolu Yolcu Taşımacılığı Başarı Ödülleri”nin kriterleri özel bir jüri tarafından belirlendi. Ulaştırma Bakanlığı, TOBB, üniversiteler, ilgili sivil toplum kuruluşları, üretici firmalar ve medyanın katkılarıyla oluşturulan ödüller, fuar programı içinde Gala yemeği ile sahiplerini buldu.

TOFED’in belirlediği yılın en başarılıları kategorileriyle ödüllerin sahipleri şöyle: 

1) Yılın Başarılı Devlet Adamı

Yılın en başarılı devlet adamını 12 Haziran 2011 Genel Seçimleri’nde halkın seçtiği inancıyla ve ulaşım sektöründeki atılımların altında imzası bulunması nedeniyle Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN.

2) Sektörün Başarısında Katkısı Olan Bakanlıklar

a) Sektörün büyüyüp gelişmesi, hizmet çıtasını yükseltilmesi ve bir bütün olarak ulaşım sektöründeki yolculuk sayılarının artması nedeniyle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Bakan Binali Yıldırım.

b) TOFED’in, otobüslerde çıkan yangınların anında önlenmesi, bir canın bile bu çağdışı ve önlenebilir felaket nedeniyle  yitirilmemesi için otobüslere yangın ikaz sistemleri ve otomatik yangın söndürme sensörleri konulması konusundaki talebine sessiz kalmadığı, bu talep çerçevesinde çalışmalar başlattığı için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve sayın Bakan Nihat Ergün.

3) Yılın Başarılı Sivil Toplum Kuruluşu

Ulaşım sektörünün bir bütün olarak büyüyüp gelişmesinde, özel olarak da karayolu yolcu taşımacılığı sektörünün başarı öyküsünü sürdürmesinde TOFED’in çalışmalarına destek vererek, bünyelerinde oluşturdukları Karayolu Yolcu Taşımacılığı Meclisi ile büyük katkılar sunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği.

4) Yaşam Boyu Başarı Ödülü:

Sadece Türkiye ekonomisine kazandırdığı dinamizm ile değil, aynı zamanda müzeciliğe verdiği önemle, kültür ve sanat faaliyetlerinin içinde oluşuyla, sosyal sorumluluk projelerinde yer alarak herkesi ve herkesimi duyarlılığa davet edişiyle, Koç Grubu’nun kurumsal bir armada haline dönüşmesi sürecindeki önemli rolü ile Rahmi Koç.

5) Yılın En Başarılı İş Adamı

Enerji sektörünün lider kuruluşlarından, turizmden inşaata kadar bir çok alanda büyük başarılara imza atan Limak Holding’in kurucusu Fenerbahçe Spor Kulübü İkinci başkanı Nihat Özdemir.

6) Yılın En Başarılı İş Kadını

Yönettiği Medya şirketini ülkemizde ve Avrupa’da birinci sıraya taşıdığı için Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Vuslat Doğan Sabancı.

7) Yılın sanatçısı

Birçok türkünün dillerden düşmemesini sağlayan, bir dönem otobüsle yolcu taşımacılığı sektörü içinde de yer alan, Türk müziğinin temel taşı olduğu bütün otoritelerce kabul edilen İbrahim Tatlıses.

ÜRETİCİ KATEGORİSİ

1) Yılın En İyi Otobüs Üreticisi

2011’de çalışan sayısını yüzde 10, otobüs üretimini yüzde 22 artıran, 40 milyon avro yatırım yapan, Ar-Ge için 18 milyon avro harcayan Mercedes Benz Türk.

2) Yılın En İyi Küçük Otobüs Üreticisi

a) Tıpkı şehirlerarası büyük otobüs üretiminde olduğu gibi küçük otobüs üretiminde de ülkemizde faaliyet gösteren markalar, büyük yatırımla sonucunda hem iç pazara ve hem de ihracat yoluyla tüm dünyaya “Made in Turkey” otobüsler üretiyorlar. Şehirlerarası kısa mesafeli taşımalar ve şehir içi servisler için sektörümüzdeki işletmeci firmaların ihtiyaç duyduğu otobüsleri üretmekle kalmayıp, onlarla dost olan bir yönetim anlayışını da benimseyen Anadolu Isuzu

b) 25 kişi ve üzeri yolcu taşımacılığında üst üste 3’üncü kez lider olan Otokar.

EN İYİLER

1) Yılın En İyi Otobüs İşletmecisi

2011 yılında Yunanistan nüfusunun iki misli kadar yolcuyu taşıyan, toplam 19 milyon 448 bin yolcuyu sevdiklerine ulaştıran,  Capital Dergisi tarafından 2011 yılında istihdamını en çok arttıran şirketler kategorisinde ilk sırayı alan Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş’nin amiral gemisi olarak 13 bin kişiyi istihdam eden Metro Turizm.

2) Yılın En İyi Otogarı

Her biri giderek daha fazla sektörün ve yolcunun ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde inşa edilip, işletilen otogarlar arasından ülkemizin kalbinde yer alan başkentimizde BUGSAŞ tarafından işletilmekte olan Ankara – AŞTİ Otogarı. 

3) Yılın En İyi F1 Acentesi

Ankara’da AŞTİ Otogarı’nda hizmet veren ve artık sektörün duayenleri arasına giren Burhan Ateş.

4) Yılın En İyi Dinlenme Tesisi

Alış veriş merkezleri, restoranları, tuvaletleri ve diğer sosyal mekânlarıyla dünya standartlarında hizmet veren onlarca aday arasından Sakarya Hendek’te Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu’nun sorumluluğunda faaliyet gösteren ve Park Shop.

5) Yılın En İyi Kaptan Şoförü:

Yıllardan beri “ayın, yılın kaptan şoförlerini” Temsa Global, TOFED’in verdiği “Yılın En İyi Kaptan Şoförü”nü de seçti. İstanbul Seyahat’te kaptan şoför olarak çalışmakta olan Yüksel Yağcı bu ödülü almaya layık görüldü.

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLLERİ;

1) Cemal Ulusoy Onur Ödülü:

1970 yılında ilk olarak Türkiye Otobüsçüler Cemiyeti’ni kuran sektör gönüllülerinin lider rahmetli Cemal Ulusoy adına ilk kez verilen bu ödülü aynı ailenin genç bir ferdi Alican Ulusoy aldı.

2) Güvenlik ve Müşteri Memnuniyeti Ödülü:

Geçtiğimiz yıl otobüs yangınlarının Türkiye’nin gündemine oturduğu günlerin hemen başında “Biz insan hayatını çok önemsiyoruz. Sizler yangınlara karşı önlem alınmasını talep etmeden otomatik yangın söndürücülerini bizler otobüslerimize takmaya başlamadık” açıklamasını yaparak güvenliğe verdikleri önemi ortaya koyan ve müşteri memnuniyeti noktasında işletmecilerle birebir görüşüp onların her türlü, düşünce, istek ve önerisini dikkate alıp çözmeye çalışan Temsa Global…

3) Karayolu Yolcu Taşımacılığında Uluslararası Başarı Ödülü

Yurtiçinde ve uluslararası yolcu taşımacılığında aile işletmeciliği anlayışını kurumsallaşma süreciyle bütünleştirerek bir marka haline gelen, bununla kalmayıp kardeşlerden Ayhan Kara’nın yönetiminde Rusya’da aynı isimle bir yolcu taşımacılığı şirketi kurarak üst üste Zolotoya Kolenitsa, yani Altın At Arabası Ödüllerine layık görülen Has Turizm.

4)TOFED Aktif Üye Ödülü (Duayen)

Bu sene kuruluşunun 40’ncı yıldönümlerini kutlayan Seç Turizm ve sektöre hamilik edip, yol gösterici olan duayenlerden Saip Konukoğlu.

5) Yılın Otobüsçü Dostu Sanatçısı Ödülleri

TOFED’in hemen her etkinliğinde hazır bulunan, Kendine has yorumu ile milyonların gönlüne taht kuran, otobüsçünün vazgeçilmez dostu Bülent Serttaş.

www.UlasimOnline.Com
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim