• BIST 9079.97
  • Altın 2324.254
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.9456
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

TOFED Yüksek İstişare Kurulu toplandı

TOFED Yüksek İstişare Kurulu toplandı
TOFED-TOF Yüksek İstişare Kurulu, 23 Temmuz Salı günü, sektör duayeni Ali Osman Ulusoy’un başkanlığında toplandı.
Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) -TOF Yüksek İstişare Kurulu, sektör duayeni Ali Osman Ulusoy’un başkanlığında toplandı. Toplantıya TOFED Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, TOF Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, TOFED Genel Sekreteri Mevlüt İlgin, Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Özcan ve Metin Tırış, Genel Sekreter Yardımcıları Adnan Değirmenci ve Hayrettin Yağız, Genel Müdür Mevlüt Bayrak, TOF Genel Başkan Yardımcıları Tahsin Yücefer ve İbrahim Artırdı ile Genel Sekreter Nusret Ertürk katıldı.
 
Diyalog çözüm için birinci şart
 
Sektörün zor bir dönemden geçtiğini söyleyen Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ali Osman Ulusoy “Bu dönemde herkes taşın altına elini koymak zorunda, benim diğer cemiyetlerde de çeşitli görevlerim olmasına rağmen otobüsçülük sektörünün geleceği için bu görevi tereddütsüz kabul ettim. Sorunlarımız büyük ancak çözümsüz değil. Birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, bu sektörün gücünü ortaya koyarak sorunların çözümü için elimizden geleni yapmalıyız. Hem TOFED hem de TOF bu sektör için gayret gösteriyor, ancak netice için böyle bir platformda sektörün sesini daha gür duyurmamız şart. Ben diyalogun birçok sorunda çözüm yolu olacağımı  düşünüyorum. Biz sektör olarak birlik olur sesimizi daha gür çıkarırsak çözüm istediğimiz ve çözüm için proje sunduğumuz kamu otoriteleri o sese duyarsız kalamaz. Sektör olarak bölge toplantılarını da daha sık yapmalıyız” dedi.
 
Sektöre rağmen değil, sektör ile birlikte
 
Bu sektör ile ilgili karar alanların mutlaka bu sektörün görüşlerini alması gerektiğini ifade eden TOF Başkanı Mustafa Yıldırım da, “Örnek vermek gerekirse otogarlar şehir dışına atılmamalı, otogar yapılmadan önce mutlaka sektörün görüşü alınmalıdır. Otogarlar kentin bir parçasıdır, onu şehir dışına attığın zaman işlevsizleştiriyorsun, yanlış yapılan projenin de bedelini bu sektör ödüyor. Bunun en bariz örneği şu an Erzurum’da yaşanıyor” dedi. Sektör olarak sadece sorunlarını dile getirmediklerini çözüm için proje sunduklarını da belirten TOF Başkanı Mustafa Yıldırım, “Ortak servis projemizle hem bu sektörün sırtındaki kamburlardan biri olan servis konusunda çözüm öneriyoruz, hem de kentiçi trafiğin bir nebze olsun rahatlaması için yol gösteriyoruz, bu anlamda yerel yönetimlere de yardımcı oluyoruz. Yine aynı şekilde her firmanın her yere ayrı ayrı acente açması ve buralar için büyük bedeller ödemesi yerine ‘toplanma merkezleri’ projesini geliştirdik. Bu ilk olarak Avcılar’da hayata geçecek. Cep otogarları konusu da bu sektör için önemli. Bunların sektörün ihtiyaçlarına göre yapılandırılması ve sektörün ekonomik durumu gözetilerek hizmet sunması konusunda konunun muhataplarıyla diyalog içindeyiz. Sektör olarak kapasite kullanımı ve verimlilik konusunda yapabileceğimiz çok şeyler var. Engeliler ile ilgili yasa konusunda federasyonlar olarak koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Sektörümüzün bundan mağdur edilmemesi, gerçek ihtiyaca ve şartlara uygun bir şekilde düzeltilmesi yönündeki taleplerimizi ve projelerimizi konunun muhataplarına aktaracağız. Ayrıca karayolu meslek lisesi konusu da bu sektör için önemli. Üniversitelerde bu sektör ile ilgili bölümler var fakat meslek lisesi olmayınca o bölümler beslenemiyor. Bizim bu konuda da yoğunlumuzu artırmamız gerekiyor” diye konuştu.
 
Hem yolcu hem de firmalar kazanmalı
 
Korsan taşımacılığın bu sektör için hala önemli bir tehdit olduğunu vurgulayan TOFED Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, “Bu konuda kamu otoritelerinin yaptığı çalışmalara elimizden gelen desteği veriyoruz. Bu sektörün ekmeğinin bu sektörde kalmasını istiyoruz, korsan taşımacılığı hem kanunun ihlali hem de kul hakkının yenmesi olarak görüyoruz. Bizim sektör olarak sesimizi kamuoyuna daha etkili duyurmamız şart. Bu bakımdan TOFED ve TOF’un ortak olarak içinde yer alacağı bir ‘kamu spotu’ çalışmamız var. Bayramda yolcuyu mağdur etmemek için Bakanlık D-2 belgelilere bayram süresince tarifeli sefer yapmaları için izin veriyor. Bunda temel ölçü, hem yolcunun seyahat güvenliğini sağlamak ve mağdur etmemek hem de firmaları mağdur etmemek olmalıdır. Sektör olarak bunun takibini de yapmalıyız” şeklinde konuştu. 
 
Toplantıda TOFED-TOF Yüksek İstişare Kurulu’nun sekretarya faaliyetlerini TOF Genel Sekreteri Nusret Ertürk ve TOFED Genel Müdürü Mevlüt Bayrak’ın yürütmesine, kurulun en az iki ayda bir toplanmasına karar verildi. Ayrıca kurulun; “Karayolu Yolcu Taşımacıları Yüksek İstişare Konseyi” olarak adlandırılması konusunda da görüş birliğine varıldı. 
 
tofed1.20130727171654.jpg
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim