• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

TOFED’in başkanı Mehmet Erdoğan oldu

TOFED’in başkanı Mehmet Erdoğan oldu
Başkanlık için tekrar aday olmayan Rüştü Terzi, yaklaşık 30 aydır yürüttüğü görevini, tek liste ile aday olan ve delegelerin oy birliğiyle başkanlığa getirilen Erdoğan’a teslim etti.

TOFED’in yeni başkanı Mehmet Erdoğan oldu

Başkanlık için tekrar aday olmayan Rüştü Terzi, yaklaşık 30 aydır yürüttüğü görevini, tek liste ile aday olan ve delegelerin oy birliğiyle başkanlığa getirilen Erdoğan’a teslim etti.

Geçtiğimiz hafta Ankara’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) 4. Olağan Genel Kurulunda yaklaşık 30 aydır görecede bulunan Genel Başkan Rüştü Terzi, aday olamayacağını açıklayarak görevini tüm delegelerin oylarını alan UATOD Başkanı Mehmet Erdoğan’a teslim etti.

Ankara Büyük Anadolu Hotel’de gerçekleştirilen Genel Kurul’a Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Kara Ulaştırması Genel Müdürü Ali Rıza Yüceulu’nun yanı sıra TOFED Kurucu Başkanı Galip Öztürk ile sektörü oluşturan firmaların sahipleri, dernek başkanları ile TOFED’in kurulmasına önayak olduğu Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacılığı Birliği (IPRU) üyeleri olarak Ukrayna, Romanya ve Gürcistan otobüsçüler Federasyonu’ndan konuklar katıldı.

“Bu bir bayrak yarışıdır”

Tüzük gereği bir dönem daha hakkı olmasına rağmen aday olamayacağını açıklayan TOFED Eski Genel Başkanı Rüştü Terzi,“Bu bir bayrak yarışıdır, başka bir arkadaşımızın göreve devam etmesini istiyorum. Biz bayrağı belli bir noktadan aldık, belli bir noktaya getirdik. Bundan sonra da federasyonunu sadece Türkiye’de değil öncelikle Balkanlardan Kafkaslara kadar tüm dünyada duyulması konusunda bundan sonraki yönetimlere destek olmamız arzusundayım. Hepinize bana bugüne kadar verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum.”diyerek başkanlığa veda etti.

Mehmet Erdoğan için önerge verildi

Rüştü Terzi’nin yaptığı bu açıklamadan sonra Divan Kuruluna gelen; Ali Çıkkan, Mevlüt İlgin, Yüksel Kurnaz, Mustafa Özcan, Adnan Değirmenci ve Mustafa Dağıstanlı’nın imzasını taşıyan bir önerge ile UATOD Başkanlığını yürüten Mehmet Erdoğan’ın TOFED’in yeni başkanı olması için adaylığı delegelere sunuldu.

Başkan adayı olarak kürsüye gelen Mehmet Erdoğan; “Beni tanımayan arkadaşlara önce kendimi tanıtayım. Kent Turizm’in eski ortaklarındanım. 1990 yılından bu yana UATOD Başkanlığını yürütüyorum. TOFED’in de Muhasip üyesiydim” dedi. Erdoğan,”Şimdi karşınıza başkan adayı olarak çıkıyorum.

Seçilmem halinde TOFED üyelerinin her zaman yanında olacağım” açıklamasını yaptı. Erdoğan; “ Bizi desteklerseniz yönetimde sizden biri olacak. Sizi seven ve kucaklayan, yönetimi sizinle paylaşacak birini seçmiş olacaksınız” şeklinde konuştu.

“Sektörün sorunlarını biliyorum”

Sektörün sorunlarını çok iyi bildiğini söyleyen Erdoğan TOFED’i “Birlik” haline getirmek için çalışmaların kaldığı yerden devam edeceğini, sorunların çözümü noktasında başta TOFED Kurucu Başkanı Galip Öztürk olmak üzere sektörün duayenleri Saip Konukoğlu, Ali Osman Ulusoy gibi isimlerden destek alacağını kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından açık oylama ile Mehmet Erdoğan’ın başkanlığı oylandı. TOFED delegeleri Mehmet Erdoğan’ı oybirliği ile başkanlığa getirdi. Erdoğan’ın birlikte çalışacağı 60 kişilik yönetim kurulu üyeleri de delegelerden tam destek aldı. Yeni başkan ve yönetim kurulunun seçilmesinden sonra koltuğunu Mehmet Erdoğan’a bırakan Rüştü Terzi ve yeni başkan birlikte kürsüye çıkarak salondaki sektör temsilcilerine birlikte seslendiler.

Başkanlığı bırakmasının sektörden ayrılması anlamına gelmediğini belirten TOFED Eski Genel Başkanı Rüştü Terzi; “ Gelenek böyle, biri gidecek biri gelecek. Mehmet Erdoğan’ın göreve başlaması beni ziyadesiyle mutlu etti. Şu ana kadar beraber çalıştığımız, birlikte hareket ettiğimiz bir meslektaşımızın seçilmesi TOFED’de devamlılığın göstergesi. Mehmet Erdoğan bu göreve layık bir isim. Konuya ve sorunlarımıza hakim. Bundan sonra da bize ne zaman ihtiyaç duyulursa desteğimiz arkasında olacak” diyerek Erdoğan’a desteğini açıkladı.

Mehmet Erdoğan TOFED Genel Başkanı olarak sözlerine Rüştü Terzi’ye ve kendisine destek veren delegelere teşekkür ederek başladı. Erdoğan, “30 aylık süre boyunca üstün çabaları için Başkanımız Rüştü Terzi’ye teşekkür ediyorum. Desteğini hep yanımızda hissedeceğiz. Bize güvendiğiniz için de hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

İlk yönetim kurulu toplantısı yapıldı

TOFED ilk yönetim kurulu toplantısını kurultayın ikinci gününde Ankara’da Büyük Anadolu Hoteli’nde gerçekleştirdi. Toplantıda, yeni Başkan Erdoğan bölge temsilcilerinin sorunlarını dinledi ve TOFED’’in yeni dönemdeki başkanlık divanı açıklandı. Önümüzdeki dönemde federasyonu yönetecek başkanlık divanı oylama sonrasında şu isimlerden oluştu; Sinan Solok ve Selami Tırış Başkan vekili olarak seçilirken, 8 Başkan Yardımcısı; Metin Tırış, Ali Çıkkan, Etem Ateş, Hakan Orduhan, Abdülkadir Akgün, Bertan Söğüt, M. Ali Akçil ve Mustafa Özcan olarak belirlendi.Mevlüt İlgin Genel Sekreterliğe Başkan Erdoğan tarafından aday gösterilip oy birliği ile seçilirken, Mustafa Dağıstanlı da TOFED’in Genel Muhasip’i oldu. TOFED Genel Başkanı Mehmet Erdoğan bu ilk yönetim kurulu toplantısında “Başkanlık Sistemi” ile yönetim tarzının olmayacağını, yetkiyi paylaşacağını belirterek “Birlikte hareket edeceğiz” dedi.

Haber: Cengiz Tepebaş - İstanbul Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim