• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Tokat havalimanı için kamulaştırma bekleniyor

Tokat havalimanı için kamulaştırma bekleniyor
Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Mehmet Bekçi, yeni Tokat Havaalanı için kamulaştırmanın devlet eliyle biran evvel yapılmasını arzu ettiklerini söyledi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın Tokat Çevre Yolu açılışında yeni havaalanı sözünü hatırlatan Başkan Bekçi, kamulaştırma sorununun biran önce aşılmasını beklediklerini kaydetti.
 
Bakan Yıldırım’ın verdiği müjdeler doğrultusunda Tokat-Niksar ve Ünye-Akkuş karayolunun ihalesinin yapıldığını ifade eden Başkan Bekçi, “Devletimizin Tokat’ımıza yeni bir havaalanı yaptırabilecek büyüklükte ve zenginlikte olan bir devlet ve bir hükümetin olduğunu biliyoruz. Devletimiz sadece kış şartlarında Sivas havaalanına uçakların inişinin sağlanabilmesi için 25 Milyon Türk Lirası gibi bir yatırım yapıldığını, Erzurum ve Erzincan’daki havaalanlarıyla ilgili ne kadar kaynak aktarıldığını biliyoruz. Sayın Ulaştırma Bakanımızdan ve Sayın Milletvekillerimizden istirhamımız bu kamulaştırmanın devlet eliyle biran evvel yapılmasıdır. Yaklaşık 30-40 milyon Türk Lirası tutan bir bedel Devletimiz için okyanusta bir zerre, oradaki yaşayan insanlarımızı da mağdur etmeden kamulaşacak alanlarla ilgili takas için rıza gösteren mal sahiplerinin takasta kullanılması, takas için rıza göstermeyenlerin de havaalanının kısa zamanda yapılmasını engelleyecek bir durumla karşılaşılmaması adına kamulaştırma bedellerinin o şahıslara ödenmesini arzu etmekteyiz. Biz eminiz ki bakanımız, 2014 yılında kamulaştırma bedellerini ödeyip, plan program dahilinde 2015 yılında bizleri hava alanımıza kavuşturacaktır” dedi.
 
Tokat Havaalanı’na kargo uçakları inebildiği takdirde taze yaş sebze ve meyvelerin gerek Orta Doğu’ya, gerek Avrupa Birliği devletlerine pazarlanmasının mümkün olabileceğine dikkat çeken Başkan Bekçi, “Dünyada yaş sebze ve meyve ticaret merkezinin Tokat’ta kurulması bizim arzumuz. Bunların hepsini bütünleştirecek olursak hava yolu taşımacılığı, kargo taşımacılığı, Tokat’ın ticareti, turizm potansiyeli, eğitim potansiyeli ve Tokat’ın ulaşım potansiyelinin daha iyi şartlarda yapılabilmesi için bu yeni havaalanının en kısa sürede yapılması gerekmektedir. Ben Sayın Milletvekillerimizden Sayın Valimizden Sayın Bürokratlarımızdan, özellikle ve özellikle sözünün eri olan Sayın Bakanımızdan vermiş olduğu sözün yerine getirilmesini arzu ediyorum” diye konuştu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim