• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Tokat-Niksar karayolu duble yol olacak

Tokat-Niksar karayolu duble yol olacak
AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Tokat-Niksar etabında duble yol çalışmalarının 2013 yılının şubat, mart aylarında başlayacağını söyledi.

 

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Tokat-Niksar etabında duble yol çalışmalarının 2013 yılının şubat, mart aylarında başlayacağını söyledi. 
 
Tokat’ta temaslarda bulunan AK Parti'li Aslan, 2012 yılının değerlendirmesini yaptı. Tokat’ta AK Parti iktidarı olarak turizm, sağlık, tarım ve ulaşımla ilgili yapılan çalışmaların analizini yapan Aslan, yılan hikayesine dönen çevre yolunun açılmasının Tokat için trafik ve şehircilik açısından önemli olduğunu söyledi. Ordu-Tokat yolunun 3 etap halinde yapılacak proje çalışmalarının köprü ve duvar çalışmalarında yapılan değişiklik nedeniyle uzadığını belirten Aslan, “Yağmurlu bölgesinden sonraki yerin heyelan bölgesi olması, Samsun’da TOKİ konutlarının olduğu bölgedeki derenin taşması sonucu ortaya çıkan yeni durum projenin yenilenmesini gerektirdi. Ama çok şükür projesi bitti, ihaleye çıkıldı. Firmalardan teklif alındı, önümüzdeki günlerde tekliflerle ilgili son karar verilmiş olacak. Şubat, mart ayı gibi şantiyesi kurulmuş, Tokat-Niksar etabının duble yol olarak inşaat çalışmasına başlanmış olacak. Niksar-Akkuş ve Ünye yolu için ise coğrafi olarak sıkıntılı olan bölgede proje çalışmaları devam ediyor. Viyadük ve tüneller yapılması gereken bölge. Bakanımızın ifadesi ile 2013 yılı içerisinde projesi tamamlanarak Niksar-Ünye arasında ihaleye geçileceğini ifade ediyor. Bizde bunu hasretle bekliyoruz” diye konuştu.
 
Aslan, Tokat’ın ilçelerinde hastanelerin yenilenirken Erbaa’da hastane yeri sorunun çözülemediğini söyledi. Yer arama çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Aslan, “Burada bir sitem yapmakta fayda var. Yerel yönetimden yeterli destek alınamadığı için maalesef şuana kadar Erbaa’da hastane yeri ile ilgili sorunu çözebilmiş değiliz. Bunu da bir neden olarak belirtmekte fayda var. Tokat’ımızda tüm ilçelerde yeni hastane olarak konseptle hizmet verirken Tokat’ın en büyük ilçesi Erbaa’da bu hizmetin gecikiyor olmasının nedenlerinden biri olarak belediyenin varlığını burada söylemekte fayda görüyorum” dedi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim