• BIST 9089.86
  • Altın 2324.204
  • Dolar 32.3601
  • Euro 34.9277
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Tokatlılar'dan THY'ye sefer talebi

Tokatlılar'dan THY'ye sefer talebi
Tokat’ta sosyal medya üzerinde başlatılan “THY Tokat Havalimanı’na sefer yapsın” kampanyasına destek her geçen gün giderek büyüyor.

Tokat Havalimanı'ndan Atatürk Havalimanı'na sefer yapılmasını bekleyen Tokatlılar seslerini duyurabilmek için sosyal medya üzerinden imza kampanyası başlattı. Kısa sürede yaklaşık 2 bin kişiye ulaşan kampanyaya destekler devam ediyor.

Tokatlı Okan Bişgin tarafından başlatılan ve Tokat’a dair sosyal medya hesabı üzerinde paylaşılan kampanyada şu bilgilere yer verildi: “İstanbul'da ticaret ve ekonomi Avrupa yakasında. Yani Tokat'tan Sabiha Gökçen Havalimanı'na uçakla yolculuk yapanlar, uçuştan sonra 2 saat gibi bir kara yolculuğu yapmak zorunda kalıyor. Tokat'tan Atatürk Havalimanı'na uçuş talepleri hep karşılıksız kaldı. Bunun en büyük nedenleri ise yoğunluğu ve o alanı Dünya havacılık liginde üst sıralarda olan Türk Havayolları'nın uçuşlarında çok sık kullanması. Sivas'tan her gün Türk Havayolları'nın Atatürk Havalimanı'na karşılıklı olmak üzere 2 adet uçuşu var. Üstelik bu uçuşlarda eğer bir istatistik yapılırsa yolcuların en az yüzde 50 oranda Tokatlı olduğu da tespit edilecektir. Sivas’tan 89 TL yaptığımız uçuşu Tokattan 170 TL yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Ama artık THY gibi prestijli bir şirketin de Tokat'a uğramasını istiyoruz.”

HAFTANIN 7 GÜNÜ TOKAT'TAN SABİHA GÖKÇEN HAVA LİMANINA SEFER YAPILIYOR

Öte yandan İstanbul Sabiha Gökçen Hava Limanı’ndan Tokat’a haftanın 7 günü ise Borajet Embraer E-190 tipi uçaklarla seferlerine devam ediyor. Ayrıca geçen yıllarda yetkililerin yaptığı görüşmelerde THY de Tokat Havalimanı'na sefer yapabilecek küçük gövdeli uçak olmadığı kaydedilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim