• BIST 9142.4
  • Altın 2325.529
  • Dolar 32.3782
  • Euro 35.0031
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

TOKİ'den BTK'ya uzay üssü gibi bina

TOKİ'den BTK'ya uzay üssü gibi bina
TOKİ, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) uzay üssü gibi modern bir hizmet binası inşa edecek.

TOKİ'den BTK'ya uzay üssü gibi bina

TOKİ, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) uzay üssü gibi modern bir hizmet binası inşa edecek.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), telekomünikasyon sektörünün düzenlenmesi ve denetlenmesi amacıyla kurulan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) uzay üssü gibi modern bir hizmet binası inşa edecek. Son teknolojiyle donatılmış hizmet binası, geçmişle geleceği de buluşturarak Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyacak. Eskişehir Yolu’na 16 kat yapılandırılacak akıllı binada, Bilişim Müzesi ve Bilişim Kütüphanesi de yer alacak.

 TOKİ’den yapılan açıklamaya göre kurumsal deneyimlerini diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla paylaşan TOKİ, kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçları doğrultusunda modern yapılara kavuşmasını sağlamaya devam ediyor. Milli Eğitim, Milli Savunma, Sağlık, Maliye ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlıkları'na modern hizmet binaları inşa eden İdare, şimdi de BTK’yı yeni hizmet binasına kavuşturacak. BTK binasının ihalesi, Kamu İhale Kanunu’nun “belli istekliler arasındaki ön yeterlilik” usulüyle 7 Mayıs 2012’de yapıldı. Ön yeterlilik için 13 firma başvuru yaptı. Firmalar puan sistemine tabi tutularak ilk yedi firma belirlenecek. Bu yedi firma iş için İdareye teklif verecek. Daha sonra İdare tarafından teklifler değerlendirilerek ihaleyi almaya hak kazanan firma belirlenecek.

 -“OSMANLI MİMARİSİNDEN İZLER TAŞIYACAK”-

Teknoloji ürünü ve modern çizgilerle inşa edilecek bina geçmişle geleceği de buluşturarak aynı zamanda Osmanlı mimarisinin de izlerini taşıyacak. Binanın girişi Osmanlı mimarisinin önemli unsurlarından, “Taç Kapı” ve “Avlu” yapılarını içerecek. Avlunun ortasında ise endemik bitki türlerini içeren “Botanik Bahçe” var. Ankara’da iç mekan koşullarında yaşayabilecek bitkiler Botanik Bahçe’de sergilenecek. Yapıda her birimin ulaşabileceği bir de çatı bahçesi planlandı. BTK’nın ihtiyaç duyacağı açık hava aktivitelerinin tamamı bu bahçede karşılanabilecek.

 -“BİLİŞİM MÜZESİ KURULACAK”-

TOKİ’nin yapacağı modern binada Bilişim Müzesi de bulunuyor. Geçici ve kalıcı sergiler için de alanların bulunacağı müzede otomobil gibi büyük sergi objeleri için de servis girişi olacak. Binada tam donanımlı Bilişim Kütüphanesi de planlandı. Kütüphanede okuma mekanları, grup çalışma odaları, sesli ve görüntülü dokümanların çalışılabileceği odalar bulunacak. BTK binasında yer alacak Kültür Merkezi’nde ise bölünebilir bin kişilik bir salon ile 500 kişilik sıralı sisteme sahip iki ayrı salon yer alacak. Salonlar geniş fuayelere, sahne arkası hazırlık mekanlarına ve tam donanımlı sahne projeksiyon, ses, ışık, simültane tercüme donatılarına sahip olacak. 2 büyük salona ilave olarak seminer salonları da yapılacak. Çatı bahçesiyle bağlantılı olarak tasarlanan salonlarda ihtiyaç duyulduğu zaman açılış ve davet gibi organizasyonlar da yapılabilecek.

-“ÇİFT CEPHE SİSTEMİ KULLANILACAK”-

BTK binası, çift cephe sistemi kullanılarak inşa edilecek. Böylelikle binanın ısı performansı benzerlerinin çok üstünde olacak. Çift cephe sistemi sayesinde ayrıca oluşacak akustik özelliği ile de dışarıdan gelecek gürültü minimuma indirilecek. BTK’nın hizmet binası akıllı giriş çıkış ve sirkülasyon tasarımına göre yapılandırılacak. Akıllı mekan organizasyonu sayesinde yapıya girişlerde her birim için gerekli olan imkanlar sağlanacak. Bu kapsamda yöneticiler, personel ve ziyaretçiler için ayrı giriş alanları oluşturuldu.

-“İÇ MEKANIN TAZE HAVA İLE BESLENMESİ PROBLEMİ OLMAYACAK”-

Binalardaki en büyük sorunlardan biri olan iç mekanın taze hava ile beslenmesi problemi, BTK binasında ortadan kaldırılıyor. Kulenin son katı dahil olmak üzere taze hava dört mevsim iç mekana konforlu bir biçimde alınacak. Kış aylarında iç mekana verilen hava, doğal yollarla bir miktar ısıtılarak alınıyor. Yaz aylarında ise tam tersi bir biçimde iç mekana verilecek hava yine doğal yolla bir miktar soğutularak alımı sağlanıyor. -

“PERSONELE EN AZ 8 METREKARELİK ÇALIŞMA ALANI AYRILIYOR”-

BTK binasında personelin daha rahat ve geniş ortamlarda çalışması için en az 8 metrekarelik çalışma alanı ayrılıyor. İhtiyaca göre personelin tek başına ya da ikili gruplar halinde çalışmasına olanak sağlanabilecek. Her birim için 2 toplantı odası olacak binada ayrıca her birim için 2 dokümantasyon odası da olacak.

 -“PROJEDE SPOR MERKEZİ DE BULUNUYOR”-

Projede personelin sportif faaliyetler yapabilmeleri için spor merkezide bulunuyor. Spor merkezinde basketbol, veleybol ve tenis için çok amaçlı kapalı spor salonu, halı saha, fitnes salonları, sguash kortu da yer alacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:40
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:53
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:53
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:16
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:02
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 20:14
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 14:16
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Motorine 15 kuruş zam08 Nisan 2020 Çarşamba 20:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim