• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

'Tokyo Motor Show 2011' fuarı başladı

'Tokyo Motor Show 2011' fuarı başladı
Dünyanın otomotiv devlerini buluşturan ''Tokyo Motor Show 2011'', Japonya'nın başkenti Tokyo'da başladı.

'Tokyo Motor Show 2011' fuarı başladı

Japonya'dan 14 firmanın 15 ayrı markayla katıldığı etkinlikte, dünyanın çeşitli ülkelerinden aralarında Mercedes, BMW, Audi, Peugeot gibi önemli firmaların da yer aldığı 19 firmanın 22 ayrı yeni modeli yer aldı.

Tasarımları, iç dizaynları, motor özellikleriyle birbirinden ilginç modellerin görücüye çıktığı Tokyo Motor Show, 11 Aralık'a kadar gezilebilecek.

Çevre duyarlılığı yüksek elektrikli ve hibrit otomobillerin ağırlıklı olarak sergilendiği etkinlikte, katılımcı firmalar kendi geliştirdikleri son modelleri dünya basınına tanıtı.

-İnsansı robot ASIMO şov yaptı-

Etkinliğin ev sahiplerinden Honda, en son geliştirdiği iki kişilik spor cosept modeli EV-STER'in tanıtım şovunu dünyanın en gelişmiş insansı robotu olan ASIMO ile yaptı.

Honda CEO'su Takanobu İto ile sahneye gelen ASIMO önündeki masa üzerine konulan şişenin kapağını büyük bir ustalıkla açarak içindeki meyve suyunu bardağa boşalttı. ASIMO daha sonra meyve suyu dolu bardağı Honda CEO'su İto'ya ikram etti.

Kendisini izleyen basın mensuplarını selamlayan ASIMO alkışlarla sahneden ayrıldı.

Tek kişilik arabaların da yer aldığı ekinlikte dikkat çeken modellerden biri de Toyota firması tarafından geliştirilen, ''Fun Vii'' oldu. Aracın dış kısmında uygulanan teknik sayesinde gövde bölümüne istenilen görüntünün yüklenebildiği aracın rengi de rahatlıkla değiştirilebiliyor.

Her kısmı elektronik sistemlerle donatılmış Toyota Fun Vii'nin işlevlerini aracın dışından da akıllı telefonlar veya tablet bilgisayarlar aracılığıyla kullanmak mümkün.

Otomobillerin yanı sıra yarış motorları, oto elektronik sistemleri, yedek parçalar, oto aksesuarları gibi birçok ürünün yer aldığı etkinliği yüz binlerce kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim