• BIST 9642.25
  • Altın 2495.209
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.8178
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Tomara Şelalesi turizme kazandırılıyor

Tomara Şelalesi turizme kazandırılıyor
Orman ve Su İşleri 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, doğal güzelliği, zengin florası ile ünü il sınırlarını aşmış Tomara Şelalesi'ni, gelişme planında önerilen tesisleri yıl sonuna kadar tamamlayacak.

Orman ve Su İşleri 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, doğal güzelliği, zengin florası ile ünü il sınırlarını aşmış Tomara Şelalesi'ni, gelişme planında önerilen tesisleri yıl sonuna kadar tamamlayacak.

 -Orman ve Su İşleri 12. Bölge Müdürü Bulut:

''Ünü il sınırlarını aşmış Tomara Şelalesi'ni, gelişme planında önerilen tesisleri yıl sonuna kadar tamamlayarak il ve ülke turizmine kazandıracağız''

Bulut, yaptığı açıklamada, Şiran ilçesine bağlı Seydibaba köyü sınırlarında, ilçe merkezine 14 kilometre mesafede bir dağın eteğinden 40 ayrı yerden çıkan ve 25 metre yükseklikten dökülen Tomara Şelalesi'nin gelişme planı için 300 bin lira ödenek tahsis edildiğini, şelalenin turizme kazandırılması amacıyla ihale hazırlıklarının başladığını belirtti.

Tomara Şelalesi'nin, Karaca Mağarası'ndan sonra Gümüşhane'nin en önemli doğal güzelliği olduğunu ifade eden Bulut, şunları söyledi:

''Şelalenin turizme kazandırılması için bugüne kadar bir çok çalışma yapıldı. Bu çalışmalarla ziyaretçi sayısında önemli artışlar kaydedildi. Şelalenin çevresi dik yamaçlardan oluşmasına karşın çevre, vatandaşlar tarafından piknik alanı olarak da kullanılmaya başladı. Şelalenin etrafına tesisler yapıldı, yolu iyileştirildi.

Şelalenin kaynağına, tesislerin girişindeki otoparktan sonra kesme taşlı yürüyüş yolundan yaklaşık 10 dakika yürüyerek ulaşılıyor. Bu öncül tesislere ek olarak karşı dağın yamacından doğaya uygun, yine kesme taşla kaplı yürüyüş yolu ile seyir kuleleri ve ek dinlenme tesisleri yapacağız. Ünü il sınırlarını aşmış Tomara Şelalesi'ni, gelişme planında önerilen tesisleri yıl sonuna kadar tamamlayarak il ve ülke turizmine kazandıracağız.''

Bulut, şelaleden dökülen köpüklü suyun vadi içerisinde oluşturduğu kıvrımların bir yandan farklı güzellikler oluştururken, diğer yandan akış rejiminin raftinge olanak sağladığını belirtti.

Şelale ve çevresinin zengin florasının görülmeye değer güzellikler barındırdığını vurgulayan Bulut, doğa tutkunlarının bu güzellikleri görmesini istediklerini sözlerine ekledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim