• BIST 9540.55
  • Altın 2489.996
  • Dolar 32.5034
  • Euro 34.8098
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

TomTom aksiyon kamerası pazarını sallayacak

TomTom aksiyon kamerası pazarını sallayacak
TomTom, What Next isimli etkinlikte üç büyük yeniliğini tanıttı. TomTom, aksiyon kamerası modeli Bandit ile tamamen yeni bir segmente adım attı.

TomTom, Amsterdam’da düzenlenen ‘What Next’ isimli etkinlikte 3 büyük yeniliğini tanıttı. TomTom, Bandit isimli aksiyon kamerası ile yeni bir segmente adım attı. Geniş açılı lensi ve su geçirmez özelliğiyle dikkat çeken TomTom Bandit ile çekilen görüntüler anında akıllı telefona aktarılıyor. En heyecanlı görüntülerden oluşan videoyu düzenlemek içinse telefonu sallamak yetiyor. Görüntüleri sosyal medyada paylaşmak ise saniyeler sürüyor.

En heyecanlı görüntülerden hikaye oluşturuyor

TomTom Bandit aksiyon kamerası, video düzenleme ve paylaşmayı hem hızlandırıyor hem de kolaylaştırıyor. TomTom Bandit, ilk kez kullanılan medya sunucusuyla görüntüleri anında bağlantılı akıllı telefona gönderiyor. Telefondaki yazılım sayesinde sallayarak çekilen en heyecanlı görüntülerden hikaye oluşturuluyor.

TomTom Tüketici Ürünleri Yönetici Direktörü Corinne Vigreux, “Aksiyon kameralarının en büyük sorununun çekilen görüntüleri düzenlemenin uzun süre alması olduğunu biliyoruz” derken TomTom Bandit ile düzenlemeyi saatlerden dakikalara indirdiklerini söylüyor.

Montaj ve formatlama derdi yok

TomTom bunun için çok basit ama radikal bir karar aldı. Aksiyon kameralarının tamamında ilk başta çekilen görüntüleri yüksek boyutta indirmek, güçlü bilgisayarlarda bile çok zaman alıyordu. Daha sonra en önemli bölümleri alıp birleştirdikten sonra formatını belirlemek gerekiyordu. TomTom Bandit ile çekilen görüntü kısa sürede akıllı telefonda düzenlenip yine akıllı telefonla paylaşılıyor.

Kalp atışına göre en heyecanlı görüntüyü seçiyor

TomTom Bandit aksiyon kamerası sahip olduğu sensörler ve GPS sayesinde hız, yükseklik, G kuvveti ile kalp atışını ölçüyor ve otomatik heyecan verici anları kaydediyor. Çok önemli anlar da tek tuşa basılarak işaretlenebiliyor.

429 euro ’dan satışa sunuluyor

TomTom Bandit geniş açılı 16 megapiksellik bir lens ile CCD sensörü ve güçlü bir işlemciye sahip. Tamamen su geçirmez TomTom Bandit ile ekstra bir kılıfa ihtiyaç duyulmuyor. Ekstra bir batarya aksesuarı ile hem ekstra micro SD kart hem de yüksek hızlı USB 3.0 kullanılabiliyor. Mayıs ayı boyunca belirlenen ülkelerde 429 euro’dan satışa sunuluyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim