• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Topbaş, Çağlayan Kavşağı'nı inceledi

Topbaş, Çağlayan Kavşağı'nı inceledi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, Çağlayan Kavşağı'ında yaptığı incelemede kalıp çaktı, demir bağladı.

TOPBAŞ DEMİR BAĞLAYIP KALIP ÇAKTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, Çağlayan Kavşağı'ında yaptığı incelemede kalıp çaktı, demir bağladı.

Kadir Topbaş, Ekim ayında temeli atılan Çağlayan Kavşağı'nda incelemelerde bulundu. İnşaatta çalışanlarla sohbet eden Topbaş'a bir usta keser hediye etti. Topbaş, inşaatı gezerken demir bağladı, hızar ile tahta kesti ve kalıp çaktı. Çalışmalar hakkında bilgi vermek için kameraların karşısına geçen Kadir Topbaş, bir çok mimarın şantiyede eline bu malzemeleri almadığını belirtti. Kendisinin inşaatta aktif olarak çalışarak yetiştiğini söyleyen Topbaş, elinin keserde tuttuğunu, demir de bağladığını ifade etti.

Çağlayan'daki Adliye Sarayı'nın bitme aşamasına geldiğine değinen Topbaş, "Çağlayan Meydanı gibi bir meydana da ihtiyacı vardı. Kaynağını ulaştırma bakanı verdi. 80 milyon maliyetli bir iş. Yüzde 53'ü tamamlandı. Ekim sonunda başlayan inşaat nisanda bitecek. Daha önce geldiğimizde temel atma töreninde buradaydık şimdi beton bir platform üzerinde açıklama yapıyoruz. 36 adet gecekondu ve iş yerini kaldırdık ve otopark inşa ettik." dedi.

TAKSİM MEYDANINI 2011'E BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ

Taksim meydanıyla ilgili 5 alternatifin önlerine koyulduğunu aktaran Topbaş, "Bunlardan 2'sini eledik, 3'ünün üzerinde ağırlıklı bir çalışma daha yapılıyor. Bir tanesi zor ve yoğun bir iş ama sonucu çok güzel. Sonucu iyi olabilecek bir meydan trafiği de rahatlatacak bir meydan. Biraz maliyetli ama onun da üzerinde duracağız. Recep Tayyip Erdoğan da Taksim meydanını önemsiyor ona arz edeceğiz. Yapacağımız proje ilgili kurum kuruluşlardan alarak arzu ettiğimiz 2011 yılı içinde aktif hale getirerek orada da bir meydan haline getirmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

Beşiktaş Meydanı'nda da bir çalışma olduğunu hatırlatan Topbaş, "Çarşıdan denize kadar yürüyerek gidilecek bir meydan olacak. Proje kuruldan onandı. Kentsel tasarımları kurulda, çok yoğun trafik içinde yapmak kolay değil herkesin beğeneceği bir meydan haline gelecek bir çalışma olacak." ifadesini kullandı.

Topbaş, Üsküdar meydanını daha büyük bir meydan haline getirmek gibi bir planları olduğunu da aktardı. Beylikdüzü- Avcılar metrobüs hattı ihalesinin yapıldığını söyleyen Topbaş, sözleşmede bir yasal problem çıkmazsa çalışmalara hemen başlayacaklarını ifade etti.

Bir gazetecinin, "Atina ziyaretiniz sırasında Konstantinapol krizi çıktı, nedir acaba o kriz?" şeklindeki soruya Topbaş şöyle karşılık verdi: "Biz oradayken bir kriz çıkmadı bizden sonra ne oldu bilemiyoruz. Görüşmeler gayet olumlu çıktı, oradaki yetkililer gelecek bizim alt yapımız hakkında bilgi alacak bizde orada arkeolojik kazı alanı üzerinde nasıl çalışma yapıldığını gördük. Bizde kıyameti koparanlar oraya gitsinler onu görmeliler. Altta kazı alanı devam ediyor yapı onun üzerine yükseliyor"

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim