• BIST 9693.46
  • Altın 2507.571
  • Dolar 32.5778
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Topbaş, İDO'nun devri kararını imzaladı

Topbaş, İDO'nun devri kararını imzaladı
İstanbul Büyükşehir Belediye Bşkanı Kadir Topbaş, İDO'nun özelleştirmesi ile ilgili Belediye Meclis kararını imzaladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş,  Belediye Meclis kararını imzaladı. Buna göre İDO'nun devriyle ilgili herhangi bir engel kalmadı. İDO'nun devri için alıcı konsorsiyumun 861 milyon doları bankaya yatırması bekleniyor. Büyükşehir Belediyesi, İDO'dan gelecek parayı direkt olarak ulaşım projelerinde kullanmayı planlıyor.

İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ'nin (İDO) özelleştirilmesindeki son viraj da geçildi. Belediye Meclisi'nin geçtiğimiz Mayıs ayında İDO'nun özelleştirilmesine izin verdiği raporu Belediye Başkanı Kadir Topbaş imzaladı. Topbaş'ın imzası ile birlikte özelleştirmede gerekli şartlar tamamlanmış oldu. Belediye şimdi Akfen'in İDO için vereceği 861 milyon doları bankaya yatırmasını bekliyor. Paranın bankaya yatırılmasının ardından belediye ve Akfen yöneticileri bir araya gelerek devir teslim işlemini gerçekleştirecek. Bu arada İDO'yu alan Tepe-Akfen-Souter-Sera Ortak Girişim Grubu'nun üst düzey yöneticileri şirkette incelemelerde bulundu. Ankara'dan insan kaynakları yöneticileri ile birlikte 4 şirketin CEO'ları İDO'da toplantılar düzenliyor. Şirketin yeni yönetim kurulunun belirlenmesinden işletim modeline, hatların durumundan personel yönetimine kadar birçok konu İDO yöneticileri ve şirketi alan grup temsilcileri arasında uzun uzun konuşuldu. Ortak grubun İDO için vermeyi kabul ettiği 861 milyon doları bankaya yatırmasının ardından İDO yeni yönetimi ile faaliyetlerine yelken açacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, geçtiğimiz mayıs ayındaki aylık toplantısında İDO'nun özelleştirilmesine onay vermişti. Saraçhane Belediye Sarayı'ndaki Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen oturumda görüşülen Belediye Meclisi Hukuk ve Plan Bütçe Komisyonu'nun 194 numaralı 'İDO AŞ Hisselerinin Özelleştirmesi' müşterek raporu, 157 kabul, 74 ret oyuyla kabul edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İDO'dan gelecek parayı direkt olarak ulaşım projelerine aktarmayı planlıyor. İstanbul'un ulaşım problemine çözüm için geliştirilen metro hatlarına aktarılması planlanan para öncelikle şu projelere harcanacak: Yenikapı-Hacıosman metro hattı çalışmaları, Otogar-Bağcılar-Başakşehir-Olimpiyat Köyü metrosu ve geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 12 kilometrelik kısmında test sürüşü yapılan ve inşaatının yüzde 83'ü, ince işlerin yüzde 40'ı ve elektromekanik işlerin yüzde 21'i tamamlanan 22 kilometre uzunluğundaki Kadıköy-Kartal metrosu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 8 Nisan 2011 tarihinde yaptığı ihale sonucunda İDO'yu 861 milyon dolar ile en yüksek teklifi veren Tepe-Akfen-Souter-Sera Ortak Girişim Grubu almıştı. Grup, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iskelelerini de 30 yıllığına kiralamış oldu. Rekabet Kurulu da 4 Mayıs'ta aldığı kararla İDO'nun özelleştirilmesinde sakınca olmadığına karar verdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim