• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Topbaş: Ulaşım sorununu biz çözeriz

Topbaş: Ulaşım sorununu biz çözeriz
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş büyükşehir iştirakleriyle ilgili ortaya atılan iddialara cevap verdi.

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Etiler'deki Polis Okulu arazisiyle ilgili iddialara yanıt verdi. Etiler'deki arazinin tapularını gösteren Topbaş "Alnımız Ak başımız dik, bu iddiaların amacı projelerimizi engellemek" dedi.

Etiler'deki polis okulunun bir şirkete verildiği iddiaları üzerine basın mensuplarına açıklama yapan Topbaş, "Bireysel adım atamayız. Sızan asılsız iddiaların dosyalardan nasıl tedarik edildiğini bilmiyoruz. Bir takım iddialar bizi engelleyemez. Bir kuruş zayi edilmeden çalışıyoruz. İçişleri Bakanlığı ile yapılan protokol gereği mülkiyeti bize geçmiş durumda. Bu araziyi kent menfaatleri için değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

İşte Topbaş'ın açıklamalarından satırbaşları:

"Açık ve şeffaf bir ihale ile yapılmaktadır. Bahsettiğim arazi kent merkezinde tapuları da buradadır. Mülkiyeti belediyemize ait. İçişleri Bakanlığı'nda yapılan protokol çerçevesinde. Bir takım iddialar bulgular varsa bununla ilgili suç üstü yapılmalıydı.

PROJELERİMİZİ ENGELLEME ÇALIŞMALARI MI?

Acaba diyorum bizim 400 km hedeflerimizi engelleme çalışmaları mı var? Ulaşım konusunda sorunları ancak biz çözeriz. Şundan emin olun hayal edilmeyenleri ancak biz gerçekleştiririz. İstanbul tesadüflere terk edilemez, maceralara sürüklenemez.

Arazinin bedeli ile ilgili TOKİ tarafından bir değerlendirme yapılmıştır. Bir takım tüzel şirketler bazı ihalelere girmek için teklifler hazırlayabilir. Bu bizim dışımızdadır. Biz araziyle ilgili nasıl ihaleye çıkacağımızı henüz ilan etmiyoruz. Tapular bizde henüz bir araştırmaya girmedik. Ama birileri çalışma yapmış olabilir o bizi ilgilendirmez. İlkemiz kuruşu heder etmemektir, yanlış olsaydı bu denli yatırım olmazdı.

HİÇ BORCUMUZ YOK

Herkese eşit mesafedeyiz. İlkeli bir duruşumuz var. Hak etmeyene hak etmediği şeyi vermeyiz. Kentsel yenileme gereken bir kentte yaşamaktayız. Makul ölçülerde gerekenler gerekli değerlendirmeler yapılmıştır. Silüeti bozacak yapılarla ilgili çok ciddi hassasiyetimiz var.

İşlerimiz ortadadır. İstanbullulardan bir dönem daha yetki istiyorum. Birileri farklı proje ve söylemler geliştirebilir ama biz iş, hizmet üretiyoruz. İstanbullular zaten biliyor. Alnımız açık, başımız dik. Başarılarımız ve hedeflerimiz var. Yaptıklarımız ortada, eserlerimizle konuşuyoruz. İstanbullulara güveniyorum. Hiç borcumuz yok.

VATANDAŞ KAYBEDER

Ulaşım sorununu ancak biz çözeriz dedik ve hedef koyduk. 2019 yılında İstanbulluları, 400 kmlik raylı sisteme kavuşturmuş olacağız. Bunun için kollları sıvadık. Tamamen özkaynaklı bir ihaleyle süreç tamamlandı ve protokülümüzü yaptık.

Birileri farklı proje ve söylemler geliştirebilir ama biz iş, hizmet üretiyoruz. İstanbullular zaten biliyor alnımız açık, başımız dik. Bazen acaba diyorum Bizim 400 km hedeflerimizi engeleme çalışmaları mı var? Biri bize çemle takmaya çalışsa biz bu kadar projeyi nasıl gerçekleştiririz? Size yakın gelecekteki hayal edilenleri ancak biz gerçekleştiririz.İstanbul tesadüflere terk edilemez, ne olursa olsun denilemez. Yaptığımız işler ortada bir takım iddialar bizi engeleyemeyecektir.

Maalesef Türkiye'deki endişe verici durumlardan ötürü tüm vatandaşlar kaygılı. Umarım ki bu bir an önce son bulur. Aksi takdirde vatandaş kaybeder, biz kaybederiz.

Bir takım iddialar üzerine biz bir şeyler söyleyemeyiz. Biz onun muattabı değiliz. Kendi kurumumla ilgili konuşayım bizim bir barış ortamımız var, başarılı hizmetler ortaya koyduk. Prensibimiz kuruşu heder etmemek, kaynakları doğru kullanmak. Emanet olarak aldığımız bu şehirde görevimizi yerine getirmek.

ENGEL TANIMIYORUZ

Mecidiyeköy Mahmutbey metrosunu kendi öz kazancımızla yapıyoruz. Acaba bizim önümüze engeller mi konuluyor diye düşünürüz. Birilieri bir takım iddialar ortaya atabilir, 400 km raylı sistem dedik bunu da hayata geçeceğiz inşallah engel tanımıyoruz.

HALİÇ METRO KÖPRÜSÜ

Haliç metro köprüsü 19 yıldan sonra devereye girecek. Şubat ayı içerisinde metroyu açmayı planlıyoruz. Test sürüşleri yapılıyor.

Yeni bir dönem başlıyor. Umutları taze tutmak geliştirmek lazım. Hz. Mevalana'dan bir örnek vermek istiyorum 'Gül düşünürsün , gülüstan olursun diken düşünürsün dikenlik olursun'.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim