• BIST 9433.25
  • Altın 2501.506
  • Dolar 32.5963
  • Euro 34.8063
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Topçu: Bakım kapasitemiz 4 kat artacak

Topçu: Bakım kapasitemiz 4 kat artacak
Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY'nin 91 uçak alımı kapsamında 36 uçağın gelmesini beklediklerini bildirdi.

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY'nin 91 uçak alımı kapsamında 36 uçağın gelmesini beklediklerini bildirdi.

Hamdi Topçu, yaptığı açıklamada, THY'nin bu yıl Sabiha Gökçen Havaalanı'nda yaptığı 380 bin metrekare kapalı alana sahip inşaatı tamamlayacağını, eylül ayından itibaren uçak bakımına başlayacağını söyledi.

Yıl sonuna kadar tüm projenin tamamlanmasını hedeflediklerini ifade eden Topçu, böylelikle
THY'nin bakım kapasitesinin 4 kat artacağını belirtti.

Bu yıl Aydın'da pilot okulunu faaliyete geçireceklerini kaydeden Topçu, şöyle konuştu:

''Bununla ilgili ihaleye çıkıldı. İhaleyi biz kazandık. Şu anda yatırım projelerini yapıyoruz. Onun da 3-4 ayda açılışını yapmayı hedefliyoruz. Bu yapacağımız okul, Ortadoğu ve Avrupa'nın diğer ülkelerine pilot yetiştirecek uluslararası pilot okulu olacak. Yılda 300 pilot yetiştirmeyi hedeflediğimiz bu proje de bu yılın eylül ayında faaliyete geçirilecek.''


-''Eğitim konusunda hiçbir şeyden kaçınmıyoruz''-


Topçu, THY'nin 91 uçak alımı kapsamında 36 uçağı bu yıl teslim alacağını belirtti.

''36 uçağın gelmesini bekliyoruz'' diyen Topçu, şunları kaydetti:

''Bu teslimlerin şu anda uçuş programları ile uçuş destinasyonlarını tamamladık. Uçakların gelmesi bekleniyor. Her yıl ortalama 20-25 yeni destinasyonlar açmaktayız. Aynı zamanda açılmış destinasyonlarının frekans sayılarını artırarak bunlara daha sık ulaşım imkanı sağlamaktayız. Tabii ki en büyük zorluğumuz frekans, uçuş hakkı almak konusunda. Hükümetimiz, Ulaştırma Bakanlığımız, Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız, bu konuyla ilgili bütün talepleri gittikleri ülkelere iletiyor. Bu uçuş izinlerini de almaya çalışıyoruz.

THY, ülkemizde 40 şehirde, 44 havalanından uçuş yapıyor. Ülkemizi hem iç hem de dış hatlar üzerinden 194 noktaya bağlamaktayız. Bu ulaşım ağı da bizi 8. şirket konumuna getiriyor. Önümüzdeki yıl sonu itibarıyla bu sıralama daha da düşecektir. THY yatırımlarını sadece maddi alanlara veya hangarlara, yapı alanlarına, uçaklara değil insan gücüne de yapmaktadır. Eğitim konusunda da ciddi yatırımlarımız var. Bu uçakların uçuşunu daha emniyetli sağlamak için her türlü eğitim konusunda, hele hele uçuş eğitimi konusunda hiçbir şeyden kaçınmıyoruz.''

THY'nin bu yılı çok iyi kapatacağını düşündüklerini ifade eden Topçu, ''2013-2014 de da yükselmeye devam edeceği bir süreç olacaktır. Geçen yıl yaptığımız uçak alımları dışındaki yatırımlar 950 milyon dolar civarında. Bu yatırımların bir kısmı bu yıl devam ediyor. Şirketin modernizasyonu ve uçuş destinasyonundaki yatırımları 2013-2014'te de devam edecek'' dedi.

Topçu, Atatürk Havalimanı'ndaki sorunların çözülmesi noktasında Ulaştırma Bakanlığı'yla çok yakın çalışma içinde olduklarını, daha iyi bir organizasyonla uçakların gecikmelerini minimuma indirmeye çalıştıklarını söyledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim