• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Topçu: Sendika yönetimi istifa etmelidir

Topçu: Sendika yönetimi istifa etmelidir
Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, gündeme dair gelişmeleri değerlendirdi. Topçu, grevi sendika değil çalışanların yapması gerektiğini belirterek "Sendika yönetimi istifa etmeli" dedi
AK Parti hükümetinin göreve gelmesinden itibaren bugüne kadar geçen sürede Türkiye'de havalimanı sayısının iki katına çıktığını söyleyen Topçu, “Havalimanları artıyor, ekonomik faaliyetler artıyor. Bu Türkiye'nin kabuğunu kırmasıdır. Türkiye'de şu anda 52 havalimanı oldu. 10 yıl önce bu sayı 26 idi” dedi. 
 
Topçu, THY olarak yavaş yavaş ikinci faza geçtiklerini belirterek, “Çapraz uçuşlar başlayacak artık. Sunexpress'le başlattık, Borajet'le çalışıyoruz. Borajet'i ciddi olarak destekliyoruz çünkü çapraz uçuşlar bize yolcu ve hareketlilik getiriyor. Özel havayollarının bu konuya daha teşvikli olması lazım” diye konuştu.
 
Hamdi Topçu, Türkiye'nin toplumsal enerjisini dışa değil içe harcadığını ifade ederek, “Mısır en az 20 yıl geriye gitti. Bu tip olaylar her şeyi durduruyor. Demokrasi geleneğini de öldürüyor. Türkiye şeffaf, yönetici hesap veriyor, ülke büyüyor. Milli gelir üç kat arttı. Önemli olan sahip olduğumuz dinamizmi yurtdışına taşımak. Türkiye'nin bu olağanüstü atılımını çekemeyen dış güçlerin böyle bel altı faaliyetleri her ülkede olduğu gibi Türkiye'de de oluyor.
Bunlara fırsat verilmemeli. Demokratik kurumların güçlendirilmesi gerekiyor. Son 10 yılda Türkiye'de hem ekonomide hem siyasi arenada ciddi mesafeler alındı. Bunların kıymetini bilerek sahip çıkmak lazım. Enerjimizi içe değil, dışa harcamalıyız” dedi. 
 
UYANIK OLMALIYIZ
 
“Ülke hepimizin” diyen Hamdi Topçu, “Bu uçağın kötü duruma düşmesini kimse istemez. Ülkemize sahip çıkmalıyız. Tabii bu bir yarış meselesidir, yarış da sandıkta olur. 10 yılda Türkiye katlanmışken, bunları sabote edecek iç ve dış etkenlere uyanık olmalıyız” şeklinde konuştu.  
 
CIP BÜYÜYECEK
 
Topçu, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ndeki CIP Salonu'nun talebe cevap veremez hale geldiğini ve genişletileceğini belirterek, “Burada çok değişik şeyler olacak. Alt katı uzun konaklamalar için yapacağız. Üst katı ise daha sahaflık olarak kullanacağız. Yeni özellik katacağız” dedi.
 
THY 2023'TE DÜNYADA İLK SIRALARDA OLACAK
 
Topçu, THY'yi 2023 için hazırladıklarını belirterek, “2023 konsepti içinde THY'yi yeniden yapılandırdık. 
Bir aksilik olmazsa THY 2023'te dünyada ilk sıralarda, gurur kaynağımız olacak” şeklinde konuştu.
 
SENDİKANIN YÖNETİMİ İSTİFA ETMELİ
 
THY'deki greve de değinen Topçu, grevin anayasal hak olduğunu belirterek, “İleriki günlerde sendika sözleşmeyi imzalarsa grevdeki çalışanlarımıza işbaşı yaptırırız” dedi. Hava-İş Sendikası'na seslenen Topçu, “Kanunda ‘Grevi çalışan yapar' maddesi var. Grevi sendika yapmaz. Yüzde 99.5 grevi tercih etmemişse, sendika yönetimi saygı göstermeli. Çalışanları riske atan sendikanın istifa etmesi veya olağanüstü genel kurula gitmesi gerekir” dedi. 
 
G.KORE ÖRNEĞİ KARŞIMIZDA
 
Güney Kore'yi örnek gösteren Hamdi Topçu, ”1950'de milli gelirimiz Güney Kore'den daha fazla olmasına rağmen onların milli geliri şu anda bizim aşağı yukarı 4-5 katımız. İhracatı bizden fazla, çıkardığı global marka sayısı 7-8'i buldu. Ülkemizin daha hâlâ bir global markası yok, şimdi bunun doğum sancıları yaşanıyor. İnşallah bunlar bu ülkenin evlatları tarafından ortaya konur. Türkiye ekonomisine de katkı sağlar” diye konuştu.
 
Kaynak: AKŞAM
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim