• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Toroslar'ın, Enerjisa'ya satışı onaylandı

Toroslar'ın, Enerjisa'ya satışı onaylandı
Özelleştirme Yüksek Kurulu, Toroslar Elektrik Dağıtım'ın ihalede en yüksek teklifi veren Enerjisa Elektrik Dağıtım'a satışına onay verdi.
Özelleştirme Yüksek Kurulu, Toroslar Elektrik Dağıtım'ın 1 milyar 725 milyon dolar bedelle ihalede en yüksek teklifi veren Enerjisa Elektrik Dağıtım'a satışına onay verdi Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Toroslar Elektrik Dağıtım'ın 1 milyar 725 milyon dolar bedelle ihalede en yüksek teklifi veren Enerjisa Elektrik Dağıtım'a satışına onay verdi. 
 
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı'yla ilgili tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre ÖYK, 15 Mart 2013 tarihinde yapılan ihale sonucuna göre Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş.'deki Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. 'ye (TEDAŞ) ait yüzde 100 oranındaki hissenin 1 milyar 725 milyon dolar bedelle en yüksek teklifi veren Enerjisa Elektrik Dağıtım'a ihale şartnamesi çerçevesinde satılmasına onay verdi. Enerjisa Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatın İdare lehine irat kaydedilmesi karara bağlandı. Bu durumda, Toroslar Elektrik Dağıtım'ın satışının yapılacağı sıralama şöyle belirlendi: 
 
"1 milyar 723 milyon dolar bedelle ihalede ikinci teklifi veren Fina Enerji-Fina Limancılık Ortak Girişim Grubu; 1 milyar 657 milyon dolar bedelle üçüncü teklifi veren Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş." 
 
Satış sözleşmesi ve konu ile ilgili diğer hususların belirlenmesi ile satış sözleşmesinin imzalanması, satış ve devir ile ilgili işlemlerin yerine getirilmesi hususlarında ise ÖİB yetkili kılındı. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim