• BIST 9524.59
  • Altın 2487.553
  • Dolar 32.5322
  • Euro 34.693
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Torunoğulları: Marmaris'e Sentido'yu getirdik

Torunoğulları: Marmaris'e Sentido'yu getirdik
DEİK Avrupa Bölge Komitesi Başkanı Turgut Torunoğulları, "Edelstaal Group olarak Thomas Cook’la anlaşma yaparak Marmaris’e Sentido markasını getirdik" dedi.

Türk diasporasının yükselişine katkıda bulunmak ve yurtdışındaki Türk girişimciler arasında sinerjiyi artırmak amacıyla DTİK (Dünya Türk İş Konseyi) tarafından Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen Avrupa’da Yerleşik Türk Girişimciler Toplantısı yoğun ilgi gördü.

"RAPORLAR SUNDUK"

İnterajans’ın haberine göre, Marriott Oteli’nde gerçekleşen toplantının açılışında bir konuşma yapan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Avrupa Bölge Komitesi Başkanı Turgut Torunoğulları, son iki dönemde yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler aktardı. Torunoğulları, “Avrupa genelinde çeşitli araştırmalar yaparak raporlar hazırladık ve bu raporları Türkiye’deki ilgili kurumlara ilettik. Ayrıca 16 bakanımıza da bu raporları elden sunduk. Bu raporlardaki önerilerimiz ve düşüncelerimizin bir kısmı Bakanlar Kurulu’nun gündeminde yer aldı. Bunun sonucunda önerilerimizin bir kısmı uygulandı. Son iki dönemde güzel işler yaptık” diye konuştu.

"AVRUPA’DA ÇOK GÜÇLÜYÜZ"

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde faaliyet gösteren 130 bin dolayındaki Türk girişimcinin 68 milyar euro ciro yaptığını anlatan Turgut Torunoğulları, “Bu başarıyı sağlarken yaşadığımız ülkenin ve kendi ülkemizin çıkarlarını her zaman göz önünde bulundurduk. Avrupa’da çok güçlüyüz. Hem Avrupa, hem de Türkiye piyasasını çok iyi tanıyoruz. Bu sebepten dolayı Türkiye’ye veya Avrupa’ya yatırım yapmak isteyen girişimciler bizlerle diyalog içinde bulunurlarsa kârlı çıkarlar” ifadesini kullandı.

FARKLI ALANLARDA ORTAKLIK

13 Mart 1981 yılında kurulan Edelstaal Groep’un yönetim kurulu başkanlığını da yürüten Turgut Torunoğulları, İtalyan ortaklarıyla birlikte indüksiyon sistem çelik tencere ürettiklerini ve ürünleri 16 ülkede satışa sunduklarını, İngiliz ortaklarla da inşaat sektöründe faaliyet gösterdiklerini kaydetti. Torunoğulları, “Çöp konteyneri üreticisi VDL ile ortak çalışmalarımız var. Thomas Cook’la anlaşma yaparak Marmaris’e Sentido markasını getirdik. 2015’ten itibaren tüm otellerimiz kendi markamız Orka ile beraber Sentido olarak isimlendirilecek” dedi.

"HÜKÜMET DESTEĞE HAZIR"

Türkiye’deki yabancı yatırımların hızla arttığını belirten İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, “Son yıllarda Türkiye ekonomide, ticarette önemli adımlar atarak yatırımcılar için cazip ülkeler arasında üst sıralara tırmandı. Avrupa’daki girişimciler ve DTİK üyesi olarak birlik, beraberlik ve diyalog içerisinde çalışmalar yapıp, yatırımlarınızı Avrupa ile Türkiye arasında genişletebilirsiniz. Hükümetin sizlere gereken desteği vereceğinden emin olabilirsiniz” diye konuştu.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim