• BIST 9561.21
  • Altın 2487.075
  • Dolar 32.5065
  • Euro 34.8082
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

TÖSHİD'den Arıduru'ya destek ziyareti

TÖSHİD'den Arıduru'ya destek ziyareti
AK Parti Sakarya Milletvekili aday adayı ve SHGM eski Genel Müdürü Ali Arıduru, "Türkiye, bu bölgenin sadece havacılıkta değil, bütün devlet yönetimi anlayışında lideri ve otoritesidir" dedi.

TÖSHİD'DEN ARIDURU'YA DESTEK ZİYARETİ

AK Parti Sakarya Milletvekili aday adayı ve SHGM eski Genel Müdürü Ali Arıduru, "Türkiye, bu bölgenin sadece havacılıkta değil, bütün devlet yönetimi anlayışında lideri ve otoritesidir" dedi.

Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmecileri Derneği (TÖSHİD) yönetim kurulu üyeleri, görevinden istifa ederek AK Parti'den milletvekili aday adayı olan Arıduru'ya destek vermek amacıyla Serdivan ilçesindeki bir lokantada biraraya geldi.

Arıduru, uzun süreden beri birlikte çalıştığı sektörün en üst düzey temsilcileriyle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Türk sivil havacılığının özellikle son 6-7 yıl içinde Başbakan Erdoğan'ın talimatları ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın liderliğinde saygınlığı ve büyüme oranı en yüksek ülke konumuna geldiğini belirterek, "Sayın Başbakanımız hava yolunu halkın yolu olarak görmek istiyorum' diye talimat vermişlerdi. 'Her yurttaşımız mutlaka hayatında en az bir kere uçağa binecek' diye talimat vermişlerdi. 8 milyon iç hat yolcusundan aldığımız sektör, bugün 50,5 milyon yolcuya ulaşmıştır. 25 milyon dış hat yolcusundan 53 milyon dış hat yolcusuna ulaşmıştır. Toplamda 103 milyon civarında yolcumuz oluşmuştur. 110 büyük gövdeli uçaktan 350 büyük gövdeli uçağa, 60 dış hat noktasından 157 noktaya, 25 iç hat noktasından 46 noktaya ulaşmıştır" dedi.

Türkiye'nin bulunduğu bölgede çok önemli bir görevi olduğunu ifade eden Arıduru, görevdeyken bütün komşu ülkelerle sıfır problem ve maksimum işbirliği stratejisiyle önemli aşamalar kaydedildiğini bildirdi.
Arıduru, son yıllardaki ataklarla AB üyesi olmamasına rağmen Türkiye'nin Avrupa Sivil Havacılık Örgütü'nün üyesi olduğuna dikkat çekerek, "11 yönetim kurulu üyesinin tamamı AB üyesi ülkelerin genel müdürlerinden oluşturulurken, AB Sivil Havacılık Örgütü'nün bütün kademelerinde hem yönetim kurulu üyesi, hem de başkan yardımcısıydım. Orada da 44 üye devlet adına karar vericilerden birisi de biziz. Türkiye'nin 'hayır' dediği bir konuya hiç kimsenin artık 'evet' deme lüksü yok. Türkiye, bu bölgenin sadece havacılıkta değil, bütün devlet yönetimi anlayışında lideri ve otoritesidir" diye konuştu.

Sakarya'nın tarihi İpek Yolu'nun kesişim noktasında bulunduğuna işaret eden Arıduru, "Sakarya'yı sadece demir ve kara yoluyla değil, deniz ulaşımında, hava ulaşımında, bütün bunlarla destekleyerek, bütün ulaşım modlarının entegre, aktif olarak çalıştığı, sadece Anadolu'nun Karadeniz üzerinden Avrupa'ya açılımını sağlayan değil, Uzakdoğu ve Ortadoğu'nun da Anadolu üzerinden Karadeniz ve Avrupa'ya açılan kapısı olarak da değerlendirmek durumundayız. Sakarya bulunduğu konum itibariyle son derece kritik bir merkezdir. Bununla ilgili de mevcut coğrafi avantajını bu süre içinde ciddi şekilde verimliliğe dönüştürecektir" şeklinde konuştu.

HAVAYOLU ŞİRKETLERİ SAKARYA'YA OKUL YAPACAK

TÖSHİD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy ise Arıduru'ya bölgesinde manevi destek vermek amacıyla yönetim kurulu üyeleriyle birlikte kendisini ziyaret ettiklerini anlattı.

Arıduru'nun ilde Anadolu Lisesi yapılması için kendilerine bir proje sunduğunu belirten Ersoy, "Bu talep hepimizce uygun görüldü. Bütün sektör kendisine saygı duyar. Bu sosyal sorumluluk projesinde TÖSHİD olarak yer almayı uygun bulduk ve sözünü verdik. Sakarya'ya bir Anadolu Lisesi yapacağız. TÖSHİD'e ve sektöre yakışır bir okul olmasını istiyoruz. İleride bu okul mezunlarının en iyi yerlere rahatlıkla ulaşabilecekleri şekilde mezun olmaları için, modern bir okul yapmak için söz birliği ettik. İnşallah kısa süre sonra Nisan ayında mukaveleyi imzalayıp temelini atmayı istiyoruz" dedi.

"BUGÜNE KADAR HİÇBİR HAVACILIK KÖKENLİ MİLLETVEKİLİ GÖRMEDİK"

TÖSHİD Genel Sekreteri Musa Alioğlu da genel müdürlüğü döneminde havacılık sektörüne yaptığı olumlu ve büyük katkılara vefa borcu olarak Arıduru'yu Sakarya'da ziyaret ettiklerini anlattı.

Arıduru'nun ülkeye yaptığı katkıların özelinde Sakarya'ya da çok katkı sağlayacağını düşündüklerini kaydeden Alioğlu, "Sayın Arıduru'nun önerisiyle havacılık kuruluşları olarak 29 üye kuruluşumuz, Anadolu Lisesi yaptırmayı planlıyor. En kısa zamanda hayata geçireceğiz." diye konuştu.

Aruduru'nun milletvekili seçilmesi durumunda kendilerinin Mecliste en büyük temsilcisi olacağını anlatan Alioğlu, "TBMM'de bugüne kadar hiçbir havacılık kökenli milletvekili görmedik. Denizciler, kara yolcular vardır ama havacıların hiçbir temsilcisi olmadı bugüne kadar. Son yıllarda sayın Bakanımız Binali Yıldırım'ın havacılığa olan çok özel sevgisi, onun haricinde de Ali Bey'in katkısı... Mecliste kendimizden birini görmüş olacağız. Devletin havacılık mevzuatıyla ilgili kararlarında bizim adımıza, bizden biri gibi iyi şeyler olacağına sonsuz inanıyoruz. Böyle bir göreve talip olduğu için çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim