• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Tosyalı Doğu Akdeniz'in en büyük limanını kuracak

Tosyalı Doğu Akdeniz'in en büyük limanını kuracak
İskenderun’un ilk holdingi olan Tosyalı Holding, Erzin Burnaz Mevkii’nde Doğu Akdeniz’in en büyük liman, gemi bakım-onarım ve tersane tesislerini kuruyor.

Tosçelik A.Ş., Osmaniye’deki tesislerine 13 kilometre mesafede Erzin Burnaz Mevkii’nde Doğu Akdeniz’in en büyük liman, gemi bakım-onarım ve tersane tesislerini kuruyor.Yıllık 10 milyon ton elleçleme kapasiteli liman, Osmaniye ve GAP bölgesinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde planlandı.

Tosyalı Holding'in geçmişi 1952 yılında teneke soba boru üretimi ve ticareti yapmak üzere kurulan Tosyalı Ticaret'e uzanıyor. İskenderun’un ilk holdingi olan Tosyalı Holding, Fuat, Ayhan ve Fatih Tosyalı kardeşlerin 1980’li yıllarda bayrağı babaları Şerif Tosyalı’dan devralmalarıyla birlikte hızlı bir büyüme sürecine girdi. Grubun sahip olduğu şirketler, sektörlerinde Türkiye’nin lider firmaları arasına girdi. Şirket ayrıca Kuzey Afrika Cezayir ile Avrupa Karadağ tesisiyle birlikte 16 tesisle faaliyet yürütüyor. Tosyalı Holding çatısı altında her biri kendi sektöründe lider firmalar olan Tosçelik Profil ve Sac Endüstrisi A.Ş., Tosyalı Demir Çelik Sanayi A.Ş. ve Tosçelik Granül San. A.Ş. olmak üzere 3 üretim şirketi ve yurtiçi ve yurtdışı ticari faaliyetlerini yürüten Tosyalı Dış Ticaret A.Ş. ticaret şirketi bulunuyor. 

Çelik sektöründe dev ortaklık

Grubun toptan elektrik enerjisi piyasasında alım satım faaliyetlerini Tosyalı Elektrik Enerjisi üzerinden yürütüldüğünü belirten Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Grubun, elektrik enerjisi yatırımını sürdüren Tosyalı Elektrik Enerjisi Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş, yatırımın tamamlanmasının ardından enerji üretimi yapacak. Tosyalı Toyo Çelik A.Ş Grubun, çelik sektöründe önemli ve köklü bir teknoloji şirketi olan Toyo Kohan Co. ile ortaklığı bulunuyor. Tosyalı, Türkiye’ye bu alanda Japon birikimini ve ‘Know how’ını getirmeyi amaçlıyoruz. Osmaniye’de kurulacak tesisle öncelikle MENA bölgesindeki alıcılar için üretim yapacak” diye konuştu.

Kendi enerjisini karşılayacak

Tosyalı Grubu, öncelikle grubun enerji ihtiyaçlarını karşılamak ve bu yolla Türkiye’nin enerji açığını azaltmak amacıyla İskenderun Körfezinde limanı ve iskeleleriyle birlikte bir çevrim santrali yatırımı planlıyor. Tesisin alt yapı çalışmalarına ise ara verilmeden başlandı. Bu yatırımın tamamlanmasıyla birlikte Tosyalı Grubu ayrıca büyük bir enerji üreticisi unvanını da kazanmış olacak.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim