• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Total, İran'dan 2 milyon varil petrol satın aldı

Total, İran'dan 2 milyon varil petrol satın aldı
İran'a yaptırımların kalkmasının ardından İran yıllar sonra Avrupa'ya petrol satmaya başladı. Fransız enerji devi Total firmasının İran'dan 2 milyon varil petrol satın aldığı açıklandı.

İran milli petrol şirketi genel müdürü Rukneddin Cevadi, Fransız Total firmasının İran'dan 2 milyon varil petrol satın aldığını açıkladı. Cevadi, nükleer anlaşmadan sonra İran'ın ilk kez Avrupa'ya resmen petrol ihracatına başlamış olacağını söyledi.

Rukneddin Cevadi, kiralık tankerlerin İran'dan 4 milyon varil petrolün Rusya, Fransız ve İspanya'nın üç şirketi için dolum yapacağını bildirdi.Cevadi, 3 petrol tankerinin 24 saat içinde Avrupa ülkelerine gitmek üzere Fars Körfezi petrol terminallerinde petrol dolduracağını söyledi.

İran Petrol Bakanı Yardımcısı Rukneddin Cevadi, açıklamalarını şöyle sürdürdü:  "Yaptırımlar sonrası ham petrol üretimimiz, günlük 400 bin varil arttı. Bu rakamın 200 bin varil daha arttırılması kararı alınmıştır" dedi.

İran petrol ihracatını ikiye katlayacak

İran'ın resmi ajansı İRNA'nın haberine göre, İran Petrol Bakanı Yardımcısı Cevadi, ülkesindeki ham petrol üretiminin yaptırımların kaldırılmasının ardından 400 bin varil arttırıldığını, bu rakamın 600 bin varile çıkarılması kararının alındığını duyurdu.
Aynı zamanda İran Ulusal Petrol Şirketi Genel Müdürü olan Cevadi, "Fransa'nın Total, Rusya'nın Lukoil ve bir İspanya rafineri şirketiyle yaptırımlar öncesi anlaşmaları tekrar hayata geçirdik" ifadelerini kullandı.

'Yeni Bir Dönem Başladı'

Cevadi, şunları kaydetti: "5 yıl aradan sonra İran'dan Avrupa'ya ilk defa petrol ihraç edilmesiyle İran'ın petrol sanayisinde yeni bir dönem başlamış oldu. Fransa'nın Total Şirketi'yle günde 160 ile 180 bin varil arasında petrol ihraç etmek üzerine anlaşma yaptık."

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, 17 Ocak'ta İran'a uygulanan ekonomik ve finansal yaptırımların kaldırıldığını duyurmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim