• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

Tourismo 16 RHD yola çıkıyor

Tourismo 16 RHD yola çıkıyor
Mercedes-Benz Türk, 2007 yılında tanıttığı ve turizm sektörüne hitap eden Tourismo serisine son olarak 'Tourismo 16 RHD'yi ilave etti.

TOURİSMO 16 RHD YOLA ÇIKIYOR

Mercedes-Benz Türk, 2007 yılında tanıttığı ve turizm sektörüne hitap eden Tourismo serisine son olarak 'Tourismo 16 RHD'yi ilave etti.

Tourismo 16 RHD adı ile müşterilerin beğenisine sunulan otobüs, 2 akslı olmasının yanı sıra 12,96 m uzunluğunda ve 3,62 m yüksekliğinde. 50 kişilik yolcu kapasitesine sahip olan Tourismo 16 RHD, 354 PS gücü ile EURO 4 normuna uygun motora sahip.

Standart olarak otomobillerde kullanılan aktif güvenlik sistemleri ile donatılan Tourismo 16 RHD, Mercedes-Benz Türk’ün İstanbul’daki Pazarlama Merkezi’nde düzenlenen basın lansmanı ile tanıtıldı. Basın lansmanının ardından, Tourismo 16 RHD’nin teslimat törenleri de gerçekleşti. Teslimat töreninde 15 adetlik alım yapan İstanbul Seyahat ilk 2 aracını, 10 adetlik alım yapan Nişikli Turizm ve 5 adetlik alım yapan Özlem Cizre Nuh Seyahat firmaları ilk araçlarını teslim aldılar.

2 akslı, 12,14 m uzunluğunda, 46 yolcu kapasitesine sahip Tourismo15 RHD ve 3 akslı, 13,9 m uzunluğunda, 54 yolcu kapasiteli Tourismo 17 RHD ve pazara yeni sunulan Tourismo 16 RHD otobüsleri ekonomi ve yüksek kazanç için gerekli tüm şartları yerine getiriyor.

Mercedes-Benz Tourismo, başta savrulmayı önleyerek virajlarda ve ani manevralarda güvenliği sağlayan ESP, tekerleklerin frenleme anında kilitlenmesini engelleyen ABS, her koşulda dengeli frenleme sağlayan elektronik fren sistemi EBS, hızlanma anında çekici tekerleklerin kaymasını engelleyerek buzlu yollarda bile güvenli kalkış imkanı veren ASR, fren destek sistemi BAS ile sürücüye yüksek teknolojinin sunabildiği tüm güvenlik desteğini sağlıyor.

ECE R-66 Avrupa normuna uygun emniyetli karoserisi, bağımsız ön aks ve tüm tekerleklerde disk frenler, daha dayanıklı LED teknolojili pozisyon aydınlatmaları araç güvenliğini tamamlıyor. Tourismo’da karakteristik B sütunu, akıcı çizgileri, üç parçalı tampon, yukarıya doğru genişleyen, yüksek arka cam, stop lambalarının üç boyutlu tasarımı ön plana çıkıyor.

Uzun boylu yolculara da rahat hareket etme olanağı sunan 2010 mm’lik tavan yüksekliği, ergonomik koltuklar, kullanımı rahat servis panelleri, iç tasarımda yolcu konforunun ön planda tutulduğunu gösteriyor. Ergonomik şoför mahallinde rahat ulaşılan park freni kumandası ve joystick şeklindeki servo-shift vites kolu dikkat çekiyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim