• BIST 9079.97
  • Altın 2324.229
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Tourneo Courier’in dünya prömiyerini yapıyor

Tourneo Courier’in dünya prömiyerini yapıyor
Tourneo Courier; kompakt ve şık tasarımı, sınıfında öncü hacim kapasitesi, kullanışlılık, yakıt tasarrufu ve yüksek güvenlik özellikleriyle Cenevre Otomobil Fuarı’nda tüm dikkatleri çekmeyi başararak Türk Mühendisliği’ni gururla temsil ediyor.

 

Tasarımı ve geliştirme süreci Ford Otosan tarafından gerçekleştirilen ve dünya prömiyeri 
 
Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün Yeni Tourneo Courier ile ilgili olarak; “Transit’in ardından ‘Tourneo’ ismi ile ticari araç segmentinde yeni bir marka daha yarattık. Tourneo ürün ailesinin en yeni üyesi olan ‘Courier’i kamuoyuyla ilk kez Cenevre’de buluşturmaktan ve dünya prömiyerini yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kocaeli fabrikamızda üretmeye başladığımız Tourneo Custom aracımız 2012 yılında Cenevre fuarının yıldızı olmuştu, bu sene yine bizim tasarımını ve üretimini gerçekleştireceğimiz aracımız olan Tourneo Courier’in Cenevre fuarının en iddialı modeli olacağına inanıyorum.” diye konuştu.
Yeni Tourneo Courier, Ford’un, Fiesta ve B-MAX gibi diğer B segmenti modellerinde de kullanılan global B platformu üzerine geliştirildi. Binek araç konforu ve çevikliğini ticari araç segmentine taşıyan Yeni Tourneo Courier hem ferah bir yaşam alanı hem de geniş bir yükleme kapasitesi sunuyor.
 
Üstün kalite, yüksek işçilik
 
Güçlü, yukarı doğru yükselen omuz hattı, ince farları ve Ford markasının karakteristik trapezoid ön panjuru ile Tourneo Courier; gerek iç tasarımı gerekse dış tasarımı bakımından güçlü çizgilerin üstün kalite ve yüksek işçilikle tamamlandığı, Ford’un küresel tasarım dilinin dinamik karakterini ortaya koyan bir araç olma özelliği taşıyor.
 
Dünyada ilk defa Cenevre’de sergilenen Yeni Tourneo Courier ön tasarımındaki krom dokunuşlar, çift renkli alaşım jantlar gibi benzersiz dış detayları içeriyor. İç mekanda ise deri malzemelerin kullanıldığı orta panel, deri/kumaş kombinasyonlu koltuklar, kalite hissini arttıran krom detaylar ve kontrast renklere sahip tasarım dikkat çekiyor.
 
Akıllı depolama özellikleri
 
Tourneo Courier’in her iki tarafta da sunulan arka kayar kapıları, sınıfında geniş inip binme mesafesini sunarken 60/40 oranında iki parça halinde katlanabilen arka koltuklar mükemmel hacim ve esneklik sağlıyor. Yeni Tourneo Courier’in akıllı saklama özellikleri; yüksekliği ayarlanabilir bagaj zemini, A4 ebadında bir dosyanın sığabildiği ve hatta küçük laptopların depolanmasına izin veren bir orta konsolu ve tepe üstü saklama gözleri ile sürücü koltuğu altında bir depolama çekmecesini içeriyor. Orta konsolda yer alan elektronik eşya gözü; telefonlar ve seyir sistemleri de dahil olmak üzere birçok mobil cihazları yerleştirme, monte etme ve şarj etme imkanı sağlıyor.
 
Yüksek teknolojinin sağladığı güvenlik
 
Tourneo Courier; Acil Durum Yardım Sistemine sahip Ford SYNC, Ford SYNC ile birlikte sunulan AppLink, Geri Görüş Kamerası, Kolay Yakıt Sistemi, Hız Sabitleyici ve ön, yan, perde ve diz hava yastıkları ve arka koltuklarda emniyet kemeri ikazları gibi sınıfında öncü bir dizi güvenlik özellikleri sunuyor.
 
Yüksek verimliliğe sahip dizel ve benzinli motorlar, bütün ünitelerde Auto-Start-Stop seçeneğiyle sınıfında en iyi yakıt tasarrufunu hedefleyen Tourneo Courier’in 1.5-litrelik (75 PS) ve 1.6-litrelik (95 PS) Duratorq TDCi dizel motor alternatifleri bulunacak. Tourneo Courier’de ayrıca Ford’un ödüllü 1.0 litrelik EcoBoost motoru da tercih edilebilecek.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim