• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Toyota, Çin’deki üretimini azaltma kararı aldı

Toyota, Çin’deki üretimini azaltma kararı aldı
Japon otomobil üreticisi Toyoto, Çin’deki satışların azalmasıyla üretimi azaltma kararı aldı. Bu karar, Çin ile Japonya arasındaki tartışmalı ada kriziyle başlayan ve Çin genelinde yapılan Japonya protestolarının ardından geldi.

Protestolar sebebiyle Japon otomobil üreticileri, Çin’de üretimlerini geçici olarak durdurmuştu. Çin’de, Çinlilerle ortak yatırımları olan Dongfeng Honda ve Dongfeng Nissan otomobil markaları, satışlarının oldukça düştüğünü açıklamıştı.

 
Toyota, üretimde ne kadar azalma yapacağını açıklamazken, Japon Asahi gazetesi Toyota’nın Ekim’de Çin’deki tüm üretimini iptal edeceğini duyurdu. Şirket, Guangdong eyaletindeki ana fabrikasını yaklaşık dokuz gün sürecek Çin Cumhuriyet Bayramı tatili boyunca da kapalı tutacak.
 
Çin medyasına göre, Hubei’de üretim yapan ve 7 bin işçinin bulunduğu Dongfeng Honda’nın satış müdürü Li Peng, adalar krizi nedeniyle oluşan öfke sebebiyle geçen hafta Çin’deki 104 outlet mağazasını kapalı tuttuklarını ve 2 bin 120 sipariş iptali aldıklarını söylemişti.
 
Şirketin stoklarının 13 bin 838 adede yükseldiğini ve bu rakamın üretimi durdurma sinyaline yakın olduğunu belirten Li, işçilere şimdiden başlamak üzere Çin’in milli bayramı tatilinin sonu olan 7 Ekim’e kadar uzun tatil verecekleri belirtmişti. Şirket, ada krizinin devam etmesi halinde Japon otomobil üreticileri ile ortak girişimler operasyon riskinin kötüleşeceği ve bunun tedarikçi ve satış acentelerinin çıkarlarına zarar vereceğini ifade etmişti.
 
Çin, Japonya’nın en büyük ticaret ortağı ve tüketici malları için temel piyasası konumunda bulunurken, Japonya da Çin’in ABD’den sonra ülke olarak ikinci büyük ticaret ortağı durumunda. Çin’in en büyük ticaret ortakları sırasıyla Avrupa Birliği (AB), ABD, Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) ve Japonya.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim