• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Toyota, İBB ile anlaşma sağladı

Toyota, İBB ile anlaşma sağladı
Japon oto devi Toyota, İBB şirketi İstanbul Enerji ile hibrid araç kullanımının yaygınlaştırılması konusunda işbirliğine gidiyor.

TOYOTA, İBB İLE ANLAŞMA SAĞLADI

Japon oto devi Toyota, İBB şirketi İstanbul Enerji ile hibrid araç kullanımının yaygınlaştırılması konusunda işbirliğine gidiyor.

Anlaşmaya göre, elektrikli filo kullanımına, kamu alanları ile iş ve yerleşim yerlerine yönelik projeler geliştirilecek. Toyota Pazarlama CEO'su Ali Haydar Bozkurt, çevreci araçların yaygınlaştırılması konusunda dünyada yapılan çalışmaların bir benzerini İstanbul'da gerçekleştireceklerini söyledi.

Fuarda sergilenen elektrikli otomobillerden ikisine ev sahipliği yapan Toyota, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan İstanbul Enerji AŞ ile işbirliği protokolü imzaladı. Toyota, protokol çerçevesinde araştırma ve analizler için İstanbul Enerji ile işbirliğine giderek çalışmalara katılacak. Oluşturulacak çalışma ekibiyle İstanbul'da hibrit araç kullanımının yaygınlaştırılması, şarj edilebilir hibrit ve elektrikli araç kullanımının sağlanması için araç şarj noktalarının oluşturulması; filo kullanımına, kamu alanlarına, işyerlerine ve yerleşim yerlerine özgü özel projelerin geliştirilmesi ve elektrikli araç şarj noktalarının işletilmesi için gerekli mevzuat araştırmalarının yapılması hedefleniyor. Toyota Pazarlama CEO'su Ali Haydar Bozkurt, yılda 5,5 milyar Euro'luk Ar-Ge bütçesiyle çevreci teknolojiler geliştiren ve üreten Toyota'nın hedefinin sıfır emisyon olduğunu belirterek, Toyota'nın şu an 2,8 milyon hibrit araç satışıyla lider durumda bulunduğunu söyledi. Bozkurt, Toyota'nın 2020 yılına kadar her modelinin hibrit versiyonunu geliştireceğini açıkladığını kaydetti.

İstanbul Enerji AŞ Genel Müdürü Adnan Çelik de Toyota ile işbirliğinin çevreye duyarlı otomobillerin gelişim sürecine önemli bir katkı yapacağını belirtti. İstanbul Autoshow kapsamında iki ayrı salonda yer alan Toyota, 4. salondaki standında pazarda satışa sunulan modellerinin yanı sıra B-MPV sınıfının yeni gözdesi olmaya aday Verso-S modelini, hibrid ve şarj edilebilir (plug-in) hibrid araçlarını sergiliyor. Geleceğin kişisel ulaşım aracı i-Real modelinin gösteriler eşliğinde tanıtımıda gerçekleştirilen Toyota, 2. salondaki standında da Land Cruiser ve Kuzey Kutbu'na gidebilen dünyadaki tek 4x4 araç olan Hilux Polar gibi Toyota'nın 4x4 araçları otomobil tutkunlarına sunuluyor.

Pazar, 2011'de 850 bin adede çıkar

Autoshow, gelecek yıl planlarıyla ilgili de ipuçları veriyor. Pazarın bu yıl 700 binin üzerine sıçraması birçok yönetici için 2011'de büyümenin devam edeceği şeklinde yorumlanıyor. Çelik Motor Genel Müdürü Bora Koçak, bu yıl sürpriz performans gösteren otomobil satışları sebebiyle tedarik problemi yaşadıklarını belirterek, "Aynı sıkıntıyı birçok marka yaşadı. Eğer markalar istenilen otomobilleri Avrupa'daki fabrikalardan alabilselerdi satışlar 700 bin yerine 800 bin adede ulaşırdı. Biz önümüzdeki yıl otomotiv pazarının 2010'a oranla yüzde 15 artışla 800-850 bin adede çıkacağını öngörüyoruz. Bu yıl zayıf geçen ilk yarı, 2011'de seçim nedeniyle hareketlenecektir. Markalar da araç stokunu ona göre yapacaktır." dedi. Kia'nın 2010'u 10 bin araç satışıyla kapatacağını dile getiren Koçak, 2011'de bu rakamı 15 bin adede yükselteceklerini kaydetti.

En pahalısı 880 bin Euro'luk Rolls Royce

Fuarda sergilenen otomobiller arasında en pahalı model 880 bin Euro'luk fiyatıyla Rolls Royce Phantom Coupe olurken, onu 622 bin Euro bedelle Bentley Mulsanne takip etti. Fuar için İstanbul'a gelen 599 bin Euro fiyata sahip Ferrari 599 ise dünya üzerinde sadece 599 adet üretilecek. Rolls Royce Phantom, Bentley'in Contitental Convertible modeli de 545 bin Euro'ya ulaşan fiyatlarıyla en pahalı otomobiller arasına girdi. Mercedes'in Türkiye'de 10 adetlik satış kotası bulunan SLS AMG modelinin fiyatı da 400 bin Euro'yu buluyor.

Fuarda kampanya devam ediyor

Peugeot markasının yepyeni ulaşım çözümleri, dört farklı konseptten oluşan Peugeot standında sunuluyor. Peugeot standında ikisi konsept, biri ralli otomobili olmak üzere toplam 27 araç sergileniyor. Ayrıca ekim ayı başından itibaren tüm Türkiye'de uygulamaya başladığı Autoshow Fuarı'na özel kampanya şartlarını devam ettiren şirket, 'web store' uygulamasını hayata geçiriyor. Peugeot, Autoshow 2010 Fuarı'nda yeni büyük aile modeli 508'in uluslararası prömiyerini yaparken, SR1 Peugeot standında yerini alıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim