• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C

Toyota Türkiye'de 58 bin aracını geri çağırıyor

Toyota Türkiye'de 58 bin aracını geri çağırıyor
Toyota Türkiye'de 2006 -2008 yılları arasında üretilen bazı Yaris, Auris, Corolla, Camry ve RAV4 araçlarını geri çağırdı.

 

Toyota'dan yapılan açıklamada, araçlardaki elektrikli cam ana anahtarının kontrolü için bir servis kampanyası düzenlendiği belirtildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
 
"Elektrikli cam ana anahtarının üretimi esnasında koruyucu yağın (gres) her noktaya düzenli olarak yayılamaması sebebiyle kontak noktalarında zaman içerisinde aşınmalar meydana gelmekte ve bu aşınmalar takılma veya zaman içerisinde anahtarın çalışmamasına sebebiyet verebilmektedir.
 
Türkiye’de bugüne kadar tarafımıza ulaşan herhangi bir şikayet bulunmuyor. Ülkemizde, toplam 58 bin 154 adet araca yönelik olarak gerçekleştirilecek olan kampanya kapsamında 2006 -2008 yılları arasında üretilen bazı Yaris, Auris, Corolla, Camry ve RAV4 araçları yer alıyor. Toyota, tamamen kontrol amaçlı ve önleyici nitelikte olan bu kampanya  için müşterilerini en kısa zamanda yetkili servislerine davet edecek. Yaklaşık 1 saat sürecek olan işlemler ücretsiz olarak gerçekleştirilecek."
 
DÜNYADA 7.4 MİLYON ARACINI GERİ ÇAĞIRDI
 
Öte yandan Toyota, aynı sorun kapsamında dünya genelinde 7.43 milyon aracını geri çağırdı. Bu, Ford'un 1996 yılında 8 milyon için yaptığı duyurudan sonraki en yüksek miktarda geri çağırma oldu.
 
Toyota sözcüsü Coiçi Taçikava, şimdiye kadar bu sorunla ilgili olarak  yaralanma olayları meydana gelmediğini, ancak ABD'den 200'ü aşkın ve 39'u Japonya'da olmak üzere başka ülkelerden sözkonusu soruna ilişkin şikayetler  aldıklarını söyledi.
 
Toyota şirketinin geri çağırdığı araçlar 2005-2010 yılları arasında  üretilen bir düzineyi aşkın marka ve modellerde aracı kapsıyor.
 
Kuzey Amerika'da geri çağrılan 2,47 milyon araç, Yaris, Corolla, Matrix,  Camry, RAV4, Highlander, Tundra, Sequoia ve Scion'un xB ve xD modellerinden  oluşuyor.
 
Japonya'da Vitz, Belta, Ractis, Ist, Auris ve Corolla Lumion marka 460  bin araç, Avrupa'da da Yaris, Corolla, Auris, Camry ve Rav-4 marka toplam 1,39  milyon araç geri çağrıldı.
 
Son araçlarla birlikte Toyota tarafından 5-6 yılı aşkın bir süre içinde  hatalı üretim nedeniyle toplu olarak geri çağrılan araçların sayısı 14 milyonu  buldu.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim