• BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Toyota Türkiye'den okullara destek

Toyota Türkiye'den okullara destek
Sakarya'da kurulu bulunan Toyota Türkiye otomobil fabrikası, öğrencilerin uygulamalı eğitim alabilmesi için üç yıllık dönemde 62 otomobil, 109 motor ve 124 şanzımanı, 31 ilde teknik eğitim veren okullara bağışlayacak.

Toyota Türkiye'den yapılan yazılı açıklamada, eğitime katkı sağlamak amacıyla üniversitelerin mühendislik bölümleri, meslek yüksekokulları ve meslek liselerine uygulamalı eğitimin kalitesinin artırılması için ekipman bağışı yapılacağı bildirildi.

Bu kapsamda 2014, 2015 ve 2016 yıllarını kapsayan üç yıllık eğitim döneminde 62 otomobil, 109 motor ve 124 şanzımanı 31 ildeki teknik eğitim veren okullara bağışlanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Toyota Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Orhan Özer, nitelikli işgücüne olan ihtiyacın her geçen gün arttığını bildirdi. 

Özer, kalifiye işgücünün yetişmesi sürecine Toyota'nın da katkıda bulunmak istediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Sakarya'da bulunan fabrikamızın üretim bölümlerinde çalışanlarının yüzde 95'i meslek lisesi mezunları. Ayrıca ofis kadromuzun da büyük çoğunluğunu mühendisler oluşturmakta. Tüm Toyota fabrikaları arasında örnek gösterilen fabrika seviyesine ulaşmış ve sıfır hata ile üretim yapan tesisimiz için teknik eğitimin kalitesinin önemi açıkça ortadadır. Şu ana kadar teknik eğitim ekipmanı olarak kullanılmak üzere ülkemizin her bölgesinden bizlere ulaşan okullara katkıda bulunmaya gayret ettik. Meslek liselerinde, meslek yüksek okullarında ve üniversitelerin mühendislik bölümlerindeki öğrencilerimizin tam donanımlı olarak yetişmesi için elimizden geleni yapmaya bundan sonra da devam edeceğiz."

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim