• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Toyota yeni modellerini Kayseri'de tanıttı

Toyota yeni modellerini Kayseri'de tanıttı
Toyota, Kayseri'de Verso, Auris, Avensis, RAV4 ve Yaris Hybrid'in yeni modellerini tanıttı.
Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. Kurumsal İlişkiler Direktörü Selim Okutur, Toyota Plaza Aksoy'da düzenlenen tanıtım töreninde Toyota'nın yeniliklerin markası olduğunu ifade etti.
 
Otomotiv pazarının yoğun bir rekabet yaşadığını ve bu rekabette Toyota'nın yeni tasarım anlayışıyla yerini aldığını belirten Okutur, KeenLook denilen keskin bakış ve Under Priority denilen öncelikli tasarım felsefesinin yansıtıldığı yeni modellerin satışa sunulmasıyla Toyota'nın daha da güçlendiğini vurguladı.
 
Toyota'nın bu yeni yüzünün ilk olarak yeni Yaris'te ve onu takiben GT 86, yeni Auris, yenilenen Verso, yeni RAV 4'te görüldüğünü ve yakında da bunu Avrupa prömiyerini geçtiğimiz günlerde İstanbul'da gerçekleştirdikleri yeni Corolla'da görüleceğini ifade eden Okutur, şunları kaydetti:
 
"Temmuz ayının sonunda piyasaya sunacağımız yeni Corolla ve tüm yeni modellerimiz ile birlikte müşterilerimizin beklentilerine cevap veren, dinamik, çekici, güçlü, güvenli ve çevreci otomobiller üretme felsefemiz devam edecektir. Özellikle sedan pazarının güçlü olduğu ülkemizde yeni Corolla, yükselen hedeflerimizde önemli bir rol oynayacak. 150 milyon avro yatırımla Türkiye'de üretilecek olan yeni Corolla'nın piyasaya sunulmasıyla birlikte markamız ivme kazanacaktır."
 
Toyota'nın 2012 yıl sonu satışlarının yüzde 22,6 oranında artarak 9 milyon 750 bin adede ulaştığını kaydeden Okutur, bu rekor satış adetiyle Toyota'nın yeniden dünya lideri olduğunu söyledi.
 
TÜRKİYE HEDEFLERİ
 
2013 yılını Türkiye'de geçiş yılı olarak gördüklerini belirten Okutur, "Yeni modellerimizle Türkiye'de 2012 yılının üzerinde bir hedefimiz olacak. Orta vadede hedefimiz 2014 ve 2015 yıllarına odaklanmaktır. 2014 yılında 50 bin araç satışı hedefliyoruz. Uzun vadede hedefimiz ise 2020 yılında Türkiye'de lider otomobil markası olmaktır" dedi.
 
Okutur, Toyata'nın sektördeki liderliğini koruyabilmek için her yıl Ar-Ge'ye 10 milyar dolar ayırdığını ifade ederek "Bizleri başarıya ve liderliğe götüren bu anlayıştır. Öncü olmak Toyota'nın temel felsefesidir. Çevreci teknolojilerde, yakıt verimliliği konularında, üst düzey teknolojinin kullanımında hep daha da ileriyi hedeflemek Toyota'nın temel düşüncesidir" diye konuştu.
 
2008 yılından beri hizmet veren Kayseri Toyota Plaza Aksoy Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aksoy da Toyota'nın, müşteri memnuniyeti konusunda hassasiyetini dile getirdi.
 
Aksoy, Toyota'nın otomotiv sektöründe bu bakış açısının benimsenmesinde öncü olduğunu belirterek, Kalite Yönetim Derneği Müşteri Memnuniyeti Endeksi araştırmasında binek otomobil kategorisinde tüm rakiplerini geride bırakarak, üst üste 5'nci kez listenin birinci sırasında yer almayı başaran ilk ve tek otomobil markası olduklarını vurguladı.
 
toyota.jpg
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim