• BIST 9079.97
  • Altın 2325.218
  • Dolar 32.3458
  • Euro 34.9467
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Toyota’dan çok konuşulacak konsept

Toyota’dan çok konuşulacak konsept
Japon otomotiv devi Toyota, 3 Aralık’ta kapılarını halka açacak olan Tokyo Motor Show’da adından söz ettirecek bir konsepte daha imza attı.

Toyota’dan çok konuşulacak konsept

Japon otomotiv devi Toyota, 3 Aralık’ta kapılarını halka açacak olan Tokyo Motor Show’da adından söz ettirecek bir konsepte daha imza attı.

Bizzat Başkan Akio Toyoda tarafından özel bir etkinlikte tanıtılan ve “Fun-Vii” adı verilen konsept otomobil, “Tekerlekler üzerinde gidebilen akıllı telefon” şeklinde nitelendiriliyor.

Toyota’nın otomotiv teknolojilerindeki gücünü gösterecek Fun-Vii, aslında tüm hünerini adında gizliyor. Nitekim İngilizce “eğlence” anlamına gelen “Fun” ve yine İngilizce araç (Vehicle), etkileşim (Interactive), internet sözcüklerinin baş harflerinin biraraya gelmesiyle ortaya çıkartılan bir isme sahip.

Dokunmatik kapı

Aracın en eğlenceli tarafı, kuşkusuz dokunmatik özelliğe sahip yan kapı panelleri. Akıllı telefonlardaki gibi sürücünün bir dokunuşuyla internete bağlanmasına olanak tanıyan paneller, istenildiğinde aracın yüklenen renkler ve fotoğraflarla kaplanmasını da sağlıyor. Bunları, akıllı telefonlarlarla araca bağlanıp yapmak da mümkün olabiliyor. Ayrıca araç, internete de bağlanabiliyor.

Üç kişilik aracın sadece dışı değil, içi de ilginç. Nitekim iç mekanın tamamı, yolcuların ruh haline göre seçilecek renkteki ışıklarla aydınlatılabiliyor. Bunu seçmek, sürücünün elinde. Ayrıca araçta canlı trafik ve yol bilgilerini yansıtan, diğer araçlarla bağlantı kurabilen ve sanal bir yardımcının da bulunduğu özel navigasyon sistemi mevcut. Bu sistem, sürekli olarak güncellenebiliyor. Otomobil, ayrıca sürücüsünü tanıma özelliğine de sahip.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim