• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Toyota’dan hidrojen yakıtlı otobüs

Toyota’dan hidrojen yakıtlı otobüs
Toyota, Mirai adını verdiği hidrojen yakıt hücreli otomobilin ardından geliştirdiği bu teknolojiyi otobüslerde de kullanmaya başladı.

Toyota’nın Hino ile birlikte ürettiği otobüsler Japonya’da Toyota City–Oiden hattında test amaçlı çalışmaya başladı. Toyota otobüsün yakıt hücresi sistemini, Hino ise hibrit teknolojisine sahip otobüsün şasi dahil olmak üzere karoseri üretimini üstlendi. Çevreyi kirletmeyen otobüs acil durumlarda binalara veya tesislere elektrik sağlayabiliyor.

Jeep, ocakta faizi sıfırladı

Tofaş çatısı altında temsil edilen Jeep, ocak ayına özel ekstra indirim ve sıfır faiz kampanyası başlattı. Marka, kompakt SUV modeli Compass’ı almak isteyenlere 5 bin lira nakit indirimi ve 40 bin liraya 18 ay vadeli sıfır faiz imkânı sunacağını açıkladı. Şirket, yeni modeli Renegade’i ise 75 bin 250 liradan satışa sundu. Bu model için 40 bin lira için 20 ay vade ve yüzde 0,89 faizli kredi veren Jeep, Cherokee modeline ise 100 bin liraya 20 ay vadeli yüzde 0,97’den kredi kullandırıyor.

Ön siparişe özel indirim

Mart ayından itibaren Türkiye’de satışına başlanacak yeni Subaru Outback’e ön siparişle sahip olmak isteyenlere indirimli fiyat sunuluyor. SUV kategorisinde yer alan ‘EyeSight Sürücü Yardım’ teknolojisine sahip CVT şanzımanlı 2.0 litrelik yeni dizel Outback, ocak sonuna kadar 156 bin 990 liradan başlayan fiyatlarla satılacak. ‘Premium’ ve ‘Limited’ olmak üzere iki donanım versiyonu bulunan yeni Outback’te ‘şeritten çıkma uyarısı’, ‘çarpışma öncesi fren sistemi’ de bulunuyor.

toyota mirai

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim