• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

TPAO, 2017 yılında halka arz ediliyor

TPAO, 2017 yılında halka arz ediliyor
TPAO Genel Müdürü Şişman "Hazırladığımız vizyonda halka açılma hedefi de var. 2017 gibi hisselerimizin yüzde 5'lik bölümünü halka arz edeceğiz" dedi.

Katıldığı bir toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan TPAO Genel Müdür Vekili Besim Şişman, TPAO'yu halka arz etme planlarının halâ geçerli olduğunu vurgulayarak, "Hazırladığımız vizyonda halka açılma hedefi de var. 2017 gibi hisselerimizin yüzde 5'lik bölümünü halka arz etmeyi planlıyoruz" dedi.

TPAO ESAS İŞİNE ODAKLANACAK

TPAO Genel Müdür Vekili Besim Şişman yaptığı açıklamada "sondaj gibi tüm servis işleri bünyemizden çıkacak. Bunlar ayrı bir şirkette birleşecek. TPAO, esas işi olan petrol arayıp bulmaya odaklanacak" diyerek 2023'e kadar hedeflerini ortaya koyacak 10 yıllık bir yol haritası hazırladıklarını ve yakında kamuoyu ile paylaşacaklarını açıkladı. Şişman, önemli değişikliklerden birinin TPAO'nun iki şirket olarak ayrışması olduğunu dile getirdi. Sondaj ve kuyu hizmetleri gibi arazide yapılan servis işlerinin tamamının TPAO bünyesinden çıkacağını kaydeden Şişman, yeni bir iştirak oluşturulacağını açıkladı.

GÜNLÜK 70 BİN VARİL ÜRETİYORUZ

TPAO Genel Müdür Vekili Şişman, 2013 yılında yaklaşık 600 milyon dolar kâr ettiklerini dile getirdi. TPAO'nun günde 70 bin varil petrol üretimi gerçekleştirdiğini belirten Şişman, günlük yurt içi üretimlerinin 35 bin varil olduğunu belirterek, "Yurtdışı üretimimiz de aynı rakamda. Böylece 70 bin varil eş değerde günlük üretime sahibiz" dedi.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim