• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

TPAO, 5 yılda 500 kuyu açmayı planlıyor

TPAO, 5 yılda 500 kuyu açmayı planlıyor
TPAO Genel Müdürü Uysal, 3 yılda 4 milyar dolar yeni yatırım yapmayı, 5 yılda da 500 kuyu açmayı planladıklarını açıkladı.

TPAO, 5 yılda 500 kuyu açmayı planlıyor

TPAO Genel Müdürü Uysal, 3 yılda 4 milyar dolar yeni yatırım yapmayı, 5 yılda da 500 kuyu açmayı planladıklarını açıkladı.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Mehmet Uysal, TPAO’nun önümüzdeki 3 yılda 4 milyar dolar yeni yatırım yapmayı planladığını açıkladı. Oil&Gas Expansion Turkey başlıklı toplantıda konuşan Uysal, gelecek 5 yılda da 500 kuyu daha açmak istediklerini kaydetti. Uysal “Bunun iddialı bir hedef olduğunun farkındayız” diye konuştu. Türkiye’de petrol açısından en zengin bölgenin Güneydoğu Anadolu Bölgesi olduğunu ifade eden Uysal, doğalgaz açısından ise Trakya’nın zengin bir bölge olduğunu ifade etti. TPAO olarak yoğun arama çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Genel Müdür Uysal, açılacak 500 kuyu ile Türkiye’nin iç havzalarındaki potansiyel hakkında da daha kesin şeyler söylemenin mümkün olacağını ifade etti. Yabancı ve yerli şirketleri Karadeniz’deki projelere katılmaya davet eden diyen Uysal “Karadeniz’deki çalışmalarımız için yeni partnerler arıyoruz. Karadeniz’de yaptığımız çalışmaları Akdeniz’de de planlıyoruz” dedi.

Uluslararası İhalelere Hazırlanıyor

Uluslararası boru hattı projelerini değerlendiren Uysal, Nabucco boru hattı projesinde kaynak arayışlarının sürdüğünü belirterek, şunları söyledi:

“Karadeniz’deki potansiyel ortaya çıkınca Nabucco’nun kaynağının Türkiye olacağını düşünüyorum. Bence Türkiye en büyük, Irak 2. büyük tedarikçi olacak. Kazakistan, Azerbaycan, Irak ve Libya’da faaliyetlerimiz var. Irak’taki arama faaliyetleri için hazırlık yapıyoruz.”

TPAO’nun halka arzı 2011’de

Enerji Bakanı Taner Yıldız, TPAO’nun halka arzını 2011’de uygulama seçeneği olduğunu söyledi. ABD sermayeli Exxon Mobil’in Türkiye, Hazar Bölgesi, Doğu Avrupa, Kuzey Denizi ve Kuzey Afrika Arama Direktörü Russel Bellis’i kabulü sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldız, şunları söyledi: “Geliştirdiğimiz projeler çerçevesinde finans ihtiyacını karşılamak ve uluslararası yapıya bürünmek açısından TPAO’nun halka arz seçeneği var. TPAO’nun halka arzı için mevzuatla ilgili hazırlıklarımız var, bunu TBMM genel kurulu gündemine getireceğiz.” Bu arada Yıldız, Rusya ile imzalanan nükleer santral anlaşmasının yakında Duma’nın onayından geçeceğini söyledi. Rusya Başbakan Yardımcısı Igor Seçin’in kendisini arayarak bu bilgiyi verdiğini söyleyen Yıldız, Rusya’nın hangi şirketlerle çalışacağı listesini de gönderdiğini ve Türkiye tarafından onaylandığını, proje ile ilgili şirketin de bu ay kurulması gerektiğini söyledi.

Exxon’dan yeni sondaj gemisi

Exxon Mobil’in Türkiye, Hazar Bölgesi, Doğu Avrupa, Kuzey Denizi ve Kuzey Afrika Arama Direktörü Russel Bellis, 2011’in başında Karadeniz’deki çalışmalar için yeni bir sondaj gemisini Türkiye’ye getireceklerini söyledi. Gemi ile 2 kuyu açmayı öngördüklerini kaydeden Bellis “Birincisi ile ilgili çalışmalar da 2011’in ilk yarısında başlayacak” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim