• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

TPAO'dan Piri Reis'e yeni koordinatlar

TPAO'dan Piri Reis'e yeni koordinatlar
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Doğan Yaşar, Piri Reis'in verilen koordinatları kapsamında yeni bir bölgede araştırma yapacağını açıkladı.

TPAO'dan Piri Reis'e yeni koordinatlar

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Doğan Yaşar, petrol sondajı için gerekli sismik araştırmaları yapmak üzere Doğu Akdeniz'de bulunan K.Piri Reis gemisinin, bin kilometrelik alandaki çalışmalarını dün saat 12.30 itibariyle tamamladığını ve cihazları topladığını söyledi.

Ardından Magosa'ya doğru yola çıktığını ifade eden Yaşar, ''TPAO, bugün yeni araştırma koordinatları verdi. Yeni görev yeri yine 'G' bölgesinde fakat bu defa 2 bin 4 kilometrelik bir hat. Bütün G bölgesini, önümüzdeki haftadan itibaren araştıracağız." dedi.

Prof. Dr. Yaşar yaptığı açıklamada, gemisinin "G noktası" olarak adlandırılan Kıbrıs adasının güneyindeki bölgede sismik veri toplama çalışmalarını sürdürdüğü esnada herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını belirtti. TPAO'nun koordinatlarını verdiği bin kilometrelik alandaki çalışmaların tamamlanmasının ardından 2 bin 4 kilometrelik yeni alanın da taranacağını kaydeden Yaşar, önümüzdeki pazartesi veya salı günü bölgede çalışmalara yeniden başlanacağını dile getirdi. Doğan Yaşar, "Bizim Kıbrıs'ta daha önceden balıkçılarla ve balıkçı limanlarıyla ilgili bir çalışmamız vardı. Onu da daha sonra tamamlayacağımızı umuyoruz. Şunu ifade edebilirim ki bu G bölgesi seferimiz, en sorunsuz seyreden seferlerimizden biri oldu." şeklinde konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim