• BIST 9693.46
  • Altın 2506.421
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.7776
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Trabzon Devlet Havalimanı'nı kullanan yolcu sayısı arttı

Trabzon Devlet Havalimanı'nı kullanan yolcu sayısı arttı
Trabzon Devlet Havalimanı, bir önceki yıla göre 300 bin kişi artışla 2 milyon 600 bin kişi tarafından kullanıldı.

Karadeniz bölgesinin en büyük havalimanı olan Trabzon Devlet Havalimanı bir önceki yıla göre bu yıl rekor kırdı. 2012 yılında havalimanını kullanan 2 milyon 300 bin kişi olurken 2013 yılında bu sayı artış göstererek yıl içerisinde toplamda Trabzon Havalimanına kullanan kişi sayısı 2 milyon 600 bine ulaştı. Trabzon havalimanına yurt dışı uçuşlarında her geçen gün artış olduğu gözlemlenirken 91 bin yolcunun havalimanı kullanarak yurt dışına uçtuğu yâda yurt dışından geldiği verilere yansıdı. Bölge havalimanı olarak da hizmet veren hava limanı Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt ve Ordu’da yaşayan yolcularında uğrak noktası oldu. Trabzon havalimanı yolcu kapasitesi bakımında iç hatlarda bir yılda yüzde 9 artış gösterirken dış hatlarda ise yüzde 20 artış olduğu da verilere yansıdı.

2013'te Trabzon semalarında 20 bin 787 uçak

Havalimanına bir yılda inen uçak sayısında da artış olduğu gözlemlendi. Bir önceki yılda 19 bin 955 olan sayısına ulaşırken 2013 yılında biraz daha arttı. 2013’de Trabzon semahlarında 20 Bin 787 adet uçak uçtu. Uçan bu uçakların 2 bin 615’i ise yurt dışından geldi. Havalimanı uluslar arası normlara, standartlara uygun olduğu ve deniz trafiğine yakın olması nedeni ile geçtiğimiz son 20 yılda ilk defa askeri sevkiyata ev sahipliği yaptı. Alman Askeri Kuvvetleri'ne bağlı birlikler barış gücü olarak konuşlandığı Afganistan’a veda ederken NATO kriterlerine göre Trabzon havalimanını kullanarak kendi ülkelerine geri dönüş yani evlerine döndüler. bu sevkiyatı yapan askeri uçuşun ise verilere yansımadığı da öğrenildi.

35 bin ton bagaj

Trabzon’a gelen bu uçaklar berberinde getirmiş oldukları yük 35 bin tona ulaştığı tespit edildi. Ticari amaç dışında tutulan bu yük taşımacılığı havalimanını ziyaret eden 2 milyon 600 bin kişinin bagajı olduğu tespit edildi. Böylelikle havalimanını kullanan vatandaşların beraberinde getirmiş oldukları eşyaların ulaştığı 35 bin ton bagajı Trabzon’da bir yılda resmi rakamlar ile üretilen Tereyağı’na denk olduğu da verilere yansıdı. Trabzon hava sahası yolcu trafiği yönünden sekizinci durumdaki Adana’dan sonra gelerek dokuzuncu sırada yer almakta. İlk üç sırada ise İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen gelirken üçüncü sırada ise Başkent Ankara’da bulunan Esenboğa havalimanı yer almakta. İstanbul’da bulunan havalimanlarından yıl içerisinde kullanan yolcu sayısı 70 milyonu bularak Türkiye’nin tüm nüfusunu yakalamasına az kaldığı verilere yansıdı. Türkiye genelinde ise 151 milyon yolcu uçak kullandı.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim