• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Trabzon Havalimanı'na 3 milyon TL ayrıldı

Trabzon Havalimanı'na 3 milyon TL ayrıldı
TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, 2013 yılı sonunda günde 60’a yakın uçağın indiği havalimanının 3.5 milyon yolcu ve yılda 10 milyon kg uluslararası kargo taşımacılığı ile ön plana çıktığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2. pist sözü verdiği Trabzon Havalimanı'nın artan yolcu ve kargo trafiğinin karşılanacağını ifade eden TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, 2013 yılı sonunda günde 60’a yakın uçağın indiği havalimanının 3.5 milyon yolcu ve yılda 10 milyon kg uluslararası kargo taşımacılığı ile ön plana çıktığını söyledi.

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, Başbakan’ın Trabzon Havalimanı'na ilişkin açıklamasında “2003 yılında Trabzon Havalimanı'ndan 429 bin yolcu gidip geliyordu, 2013 yılı sonunda bu rakam 2.5 milyona çıktı. Biz buyuz. Trabzon Havalimanı uçak ve yolcu trafiği açısından Karadeniz’in en büyük havalimanı konumunda. Şimdi mevcut piste paralel bir pist inşa ederek havalimanını büyüteceğiz” dedi.

"Trabzon lojistikte önemli merkez haline geldi"

Hacısalihoğlu, özellikle İpekyolu hattında önemli bir havalimanı olan Trabzon'un uluslararası lojistik yük taşımasında önemli bir merkez haline geldiğini ifade ederek; dünyanın en büyük ikinci kargo uçağı Antonov düzenli olarak Trabzon Havaalanına Afganistan çekilen güçlerin askeri malzemelerini taşıdığını, buradan da gemi ile ülkelerine sevkiyat yapıldığını vurguladı.

Hacısalihoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile 2014 yılında Trabzon Havalimanı'nın büyütüleceğini ve 2. pistin yapılarak bölgede güçlü bir altyapı kazanılacağını belirterek Trabzon Havalimanı yeni pisti proje ihalesi için 3 milyon TL ödenek konulduğunu anımsatarak 400 bin liralık ödenek de kullanılabilir durumda olduğunu ifade etti.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim