• BIST 9705.99
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

Trabzon - Kıbrıs seferleri başlayacak

Trabzon - Kıbrıs seferleri başlayacak
2. İpek Yolu zirvesi için Trabzon’a gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Maliye Bakanı Ersin Tatar, “Yakında Trabzon’a uçak seferleri başlatacağız” dedi.

Trabzon - Kıbrıs seferleri başlayacak

2. İpek Yolu zirvesi için Trabzon’a gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Maliye Bakanı Ersin Tatar, “Yakında Trabzon’a uçak seferleri başlatacağız” dedi.

Her geçen gün yavru vatan KKTC ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin geliştiğine dikkati çeken Tatar, Türkiye`nin değişik illerine yapılan havayolu seferlerine bir yenisinin de Trabzon`a yapılacak seferlerle ekleneceğini bildirdi. Tatar, ``İnsanlarımız havayolu gezilerini ve ziyaretlerini en iyi şekilde yapabiliyorlar. Yakın zamanda bir havayolu şirketi tarafından KKTC ve Trabzon arasında uçak seferleri başlayacak.

Bu çok önemli çünkü KKTC`de 20 bine yakın Karadeniz kökenli insanımız var. Haliyle onların da anayurtları ile bağlantılarını sağlaması çok önemli. Bölgeyle olan ilişkilerimizin gelişmesinde bu olay önemli katkı sağlayacaktır`` diye konuştu. Trabzon`un geliştiğini ve ticari rakamlarda artış olduğunu büyük bir memnuniyetle öğrendiklerini dile getiren Tatar, şöyle devam etti: ``Bu rakamları katılmış olduğumuz toplantıda büyük bir mutlulukla öğrendik. Şu anda Trabzon`dan 133 ülkeye yapılan 1 milyar dolarlık ihracatın 2023 yılında 6 milyar dolara çıkması planlanıyor.

Bunun KKTC`ye faydasının olacağını düşünüyoruz. Çünkü Trabzonlu işadamları Mersin üzerinden limanımıza gelerek İran ile ticaret yapabiliyorlar. Haliyle bugünkü ilişkilerin gelişmesi ticari anlamda önem arz ediyor. Türkiye Cumhuriyeti`nin geliştiğini ve güçlendiğini büyük bir gururla izliyoruz.`` Trabzon Valisi Recep Kızılcık ise ikili ilişkilerin her alanda gelişmesi temennisinde bulunarak, KKTC`nin uluslararası arenada daha da güçlü olmasını arzu ettiklerini söyledi. Kızılcık, ziyaretin anısına Tatar ile Zengin`e birer plaket sundu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim