• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

TRACECA LOGMOS Projesi başladı

TRACECA LOGMOS Projesi başladı
TRACECA kapsamında 2011 yılının Nisan ayında geçtiğimiz aylarda tamamlanan “Lojistik Merkezleri” ve “Deniz Otoyolları” projelerinin devamı niteliğinde “Lojistik Merkezleri ve Deniz Otoyolları” (LOGMOS) isimli yeni bir p

TRACECA LOGMOS Projesi başladı

TRACECA kapsamında 2011 yılının Nisan ayında geçtiğimiz aylarda tamamlanan “Lojistik Merkezleri” ve “Deniz Otoyolları” projelerinin devamı niteliğinde “Lojistik Merkezleri ve Deniz Otoyolları” (LOGMOS) isimli yeni bir proje başlattı.

Proje amaçları şu şekilde belirlendi:

1. Limanlar ve iç bölgeleri arasında yük akışını engelleyen lojistik sorunların giderilmesi ve böylelikle bölgesel ve uluslararası seviyede ticaretin güçlendirilmesi.

2. Karadeniz ve Hazar Denizi limanları arasında ticaret akışının etkin bir şekilde akışını sağlamak, limanların iç bölgeleri ile işleyen bağlantılarının sağlanması.

3. Liman, denizcilik, lojistik faaliyetler ve de liman çevresel yönetim sistemleri için yasal düzenlemeler ve reformlar yapılması.

Proje kapsamında öngörülen sonuçlar ise şöyle:

Mevcut ve gelecek pilot projeler ile deniz otoyolları kavramının geliştirilmesi; lojistik merkezlerin bölgesel şebeke kavramının desteklenmesi ve teşvik edilmesi; TRACECA LOGMOS Master planının hazırlanması; ulusal/bölgesel düzenlemeler için teşvik desteğinin sağlanması.

Projenin açılış toplantısı 04-05 Temmuz 2011 tarihlerinde Kiev’de yapıldı. Toplantıya AB DG DEVCO Sektör Müdürü, Program Müdürü, Bulgaristan limanları temsilcileri, Gürcistan Ulaştırma Bakanlığı, Batum Limanı ve demiryolu yetkilileri, Moldova’dan Giurgiulesti Limanı, Marculesti Havalimanı temsilcileri, Romanya’dan Köstence Limanı temsilcileri, Ukrayna’dan İliçisevk, Kerch ve Odesa Liman temsilcileri, Ukrayna Demiryolları ve Ukferry temsilcilerinin katılımları sağlandı.

Toplantıya Türkiye’den, TRACECA Türkiye Ulusal Sekreteri Yardımcısı İzzet IŞIK, TRACECA Uzmanı Seçil ÖZYANIK, Denizcilik Müsteşarlığı’ndan Uzman Emre DİNÇER, TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğünden Yük Dairesi Başkan Yardımcısı Recep BEKEM, UTIKAD Genel Müdürü Cavit UĞUR, Hopa Limanı Genel Müdürü Meriç ÖZER, Samsun Genel Müdür Yardımcısı Arcan FAYATORBAY, Trabzon Liman Müdürü Muzaffer ERMİŞ ve ARKAS Trabzon Bölge Müdürü Türker ÇALIK, katıldılar. Toplantıda tüm liman temsilcileri limanları ve limanlarının TRACECA açısından önemi hakkında sunum yapıldı. Ayrıca UTIKAD tarafından da Türkiye’deki son lojistik gelişmeleri ele alan bir sunum yaptı. Toplantıda önceki proje sonuç raporundan yer alan İlicisevk-Samsun-Batum pilot projesi dışında Karadeniz kıyısındaki diğer limanlarımızı da içeren bir çalışma içine girileceği ifade edildi. Liman Müdürleri de TRACECA LOGMOS projesi içerisinde yer almak isteklerini dile getirdi. Ayrıca lojistik konusunda da Türkiye ile yakın işbirliği içinde çalışılacağı da ifade edildi.

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim