• BIST 8988.6
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

TRACECA Türkiye AB Proje Yürütücü Başkanlığını aldı

TRACECA Türkiye AB Proje Yürütücü Başkanlığını aldı
TRACECA Denizcilikte Emniyet ve Güvenlik Eylem Planını hazırlamak, diğer TRACECA ülkelerinde konu hakkındaki gelişmeleri takip etmek amacıyla “Proje Yürütücü Başkanlığı” Avrupa Komisyonu’nun önerisi üzerine TRACECA Türkiye görev aldı.

TRACECA Türkiye AB Proje Yürütücü Başkanlığını aldı

TRACECA kapsamında devam eden Denizcilikte Emniyet ve Güvenlik ve Deniz Kirliğinin Önlemesi (SASEPOL) isimli proje önümüzdeki aylarda tamamlanacak ancak projenin faaliyetlerini devam ettirmek, TRACECA Denizcilikte Emniyet ve Güvenlik Eylem Planını hazırlamak, diğer TRACECA ülkelerinde konu hakkındaki gelişmeleri takip etmek amacıyla “Proje Yürütücü Başkanlığı” Avrupa Komisyonu’nun önerisi üzerine TRACECA Türkiye Ulusal Sekreterliğine verildi.

Sözkonusu başkanlık Haziran ayında Milan’da yapılan Ulusal Sekreterler toplantısında Toplantı Sonuç Raporunda yer almış olup, Eylül ayında Antalya’da yapılacak olan SASEPOL toplantısında resmen Türkiye TRACECA Ulusal Sekreterliğine devredilecek.

2002 yılından bu yana TRACECA Ulusal Sekreterliğini görevini yürüten Dr. Barış TOZAR konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Şahsım, Ulusal Sekreter Yardımcısı İzzet IŞIK ve TRACECA Uzmanı Seçil ÖZYANIK’ın özverili çalışmaları sonucunda üzerimize düşenden daha fazlasını yapmaya çalışıyoruz. SASEPOL projesi kapsamında da özellikle Denizcilik Müsteşarlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ile işbirliği içinde çalıştık. Projenin önümüzdeki aylarda tamamlanacağını biliyorduk. Ancak proje merkezinden AB’nin de desteği ile projenin faaliyetlerini yani başkanlığını TRACECA Türkiye Ulusal Sekreterliğinin devralmasını uygun gördüklerini ifade eden bir yazı aldık. Biz de memnuniyetle kabul ettik. Böylece AB önerisi ve desteği ile Proje Başkanlığı Sekreterliğimizce yürütülecek.”

TRACECA Türkiye Ulusal Sekreteri Dr. Barış TOZAR, bu başkanlığın Türkiye ve özellikle TRACECA içerisindeki rolümüz açısından büyük prestij ve önem taşıdığını da ifade etti.

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim