• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

"Trafiğe kapalı yol yok"

"Trafiğe kapalı yol yok"
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Türkiye genelinde trafiğe kapalı devlet yolu bulunmadığını bildirdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Türkiye genelinde trafiğe kapalı devlet yolu bulunmadığını bildirdi. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, iki gündür hava şartlarına bağlı olarak özellikle yurdun batı bölgelerindeki bazı karayolu güzergahlarında tıkanmalar yaşandığı belirtildi. 

Yoğun kar yağışı ve tipinin sebep olduğu bu duruma trafikteki araçların kış şartlarına hazırlıklı olmamasının eklenmesi nedeniyle Karayolları Genel Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarının zorlaştığı ifade edilen açıklamada, "Kayan ve devrilen tırlar, kar lastiği ve zincir bulundurmayan araçlar ve meydana gelen kazalar ekiplerin tıkanan yollara ulaşmasını zorlaştırmıştır. Ancak buna rağmen tüm imkânlar seferber edilmiş, kapanan veya tıkanan yolların açılması sağlanmıştır. Türkiye genelinde trafiğe kapalı devlet yolu bulunmamaktadır" denildi.

Son olarak Balıkesir – İzmir karayolunun Balıkesir – Akhisar arasındaki kısmının yoğun çalışma sonrası çift yönlü olarak trafiğe açıldığı duyurulan açıklamada, bu kesimde trafiğin her iki yönden kontrollü olarak sağlandığı kaydedildi. 

Tekrar aynı durumun yaşanmaması için araçların zincirsiz ve donanımsız trafiğe çıkarılmadığı belirtilen açıklamada, bu durumdaki araçların Balıkesir'den Havran, Burhaniye güzergahı üzerinden sahil şeridine yönlendirildiği bildirildi.

Bölgede uzun yıllardan beri görülmemiş ölçekteki kar yağışı sonucu yaşanan tıkanmanın giderilmesi için Karayolları Genel Müdürlüğü ekiplerine ek olarak başta Balıkesir ve İzmir valilikleri Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Türk Kızılayı ve güvenlik güçlerine ait ekiplerin de çalışmalara katıldığı ifade edilen açıklamada, ekiplerin yolun bir an önce hizmete açılması için her türlü imkanı kullandıkları aktarıldı. 

Yolda kalan sürücülere de gıda ve tesislerde konaklama olanağı sağlandığı bildirilen açıklamada, yolun açılmasını geciktiren en önemli etkenin, karla mücadeleden ziyade özellikle kayarak yolu kapayan tırlar olduğuna dikkat çekildi. 

Açıklamada, başka güzergahlardaki yol durumu ve yapılan çalışmalar ile ilgili şu bilgi verildi:

"Eskişehir-Kütahya-Afyonkarahisar yolunda; Sabuncubeli ve Pusan rampalarında yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle zaman zaman meydana gelen Tır kayması şeklindeki trafik kazaları sebebiyle yol trafiğe kontrollü olarak verilmektedir. Bu kesimlerde zincir uygulaması da yapılmaktadır.

Gerede-Karabük ayrımı D100 karayolunun Horhor ve Kemikli rampalarında tır kaymalarından dolayı ulaşım kontrollü olarak verilmektedir. Denizli-Muğla karayolunda Muğla istikametinde de Kale ilçesinden itibaren zincirsiz araçların trafiğe çıkışı engellenmektedir.

Kar ve buzla mücadele çalışmaları Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı 389 merkezden yaklaşık 6 bin 900 makine ve 7 bin 800 kişilik güçlü bir ekiple 7 gün 24 saat kesintisiz olarak yürütülmektedir. Çalışmalar kapsamında 203 bin ton tuz, 212 bin metreküp agrega, 70 ton üre, 543 ton kimyasal buz çözücü kullanılmaktadır."

Sürücülerin yola çıkmadan önce seyahat güzergahı hakkında 0 312 415 88 00 veya 0 312 475 47 15 numaralı telefonlardan, ''Alo 159'' hattından ve Karayolları Genel Müdürlüğünün internet sitesi "www.kgm.gov.tr" adresinden bilgi almalarının önemine işaret edilen açıklamada, sürücülerin kış lastiği takılmış ve donanımlı araçlarla yola çıkmaları, araç takip mesafelerini artırmaları, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları,  şerit ihlali yapmamaları, buzlanma olan kesimlerde çok daha tedbirli ve dikkatli olmalarının yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçeği vurgulandı. 

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim