• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Trafik çilesine karşı radyo yayını yapılıyor

Trafik çilesine karşı radyo yayını yapılıyor
104.2 frekansından yayın yapan Radyo Trafik, İstanbul trafiğinden bunalmış sürücülere yol gösteriyor.

TRAFİK ÇİLESİNE KARŞI RADYO KURULDU

104.2 frekansından yayın yapan Radyo Trafik, İstanbul trafiğinden bunalmış sürücülere yol gösteriyor.

Trafikte seyreden gönüllü muhabirler aracılığıyla anbean tüm detaylar, alternatif güzergâhlar dinleyicilere bildiriliyor. Bu hizmetten sürücüler kadar trafik polisleri de yararlanarak kazalara hızlı bir şekilde müdahale edebiliyor.

Türkiye'nin gözbebeği olan İstanbul, yıllardır trafik sorunuyla mücadele ediyor. Şimdi bu soruna bin gönüllü muhabirle birlikte alternatif yollar aranıyor. 25 Temmuz'da yayına başlayan Türkiye'nin ilk trafik radyosu Radyo Trafik, trafik neden tıkalı, yollar neden kapalı, kaza mı var, bu yoldan nasıl çıkabilirim, sorularına cevap veriyor. 104.2 frekansından yayın yapan Radyo Trafik'i arayan dinleyiciler yol durumu hakkında bilgi alıyor. Yollarda seyreden gönüllü muhabirler aracılığıyla anbean tüm detaylar, alternatif güzergâhlar sürücülere bildiriliyor. Bu hizmet sürücüler kadar trafik polislerinin de işine yarıyor. Radyo'nun Genel Yayın Yönetmeni Cezayir Doğan kazalardan sonra oluşan trafik yoğunluklarının sürücüleri ciddi anlamda mağdur ettiğini, yaptıkları yayınları dinleyen trafik polislerinin olaya müdahale etmesini sağladıklarını ifade ediyor.

Radyo Trafik'te öncelikle İstanbul'daki yol durumu aktarılıyor. Belediyelerin kameralarından trafiği canlı olarak paylaştıklarını belirten Cezayir Doğan, asıl yol durumunu gönüllü muhabirleri aracılığıyla öğrendiklerini söylüyor. Doğan'ın verdiği bilgiye göre radyoya trafik durumunu aktaran bine yakın gönüllü muhabir var. Canlı yayında bağlantı yapılan bu kişiler bulundukları yerde trafik yoğunluğuyla ilgili detaylı bilgi veriyor. Radyonun bünyesinde de sürekli yolda olan motorlu muhabirler var. Bu kişiler yol durumunu ve trafik sıkıştığında oradan nasıl çıkılacağını dinleyicilerle paylaşıyor. Radyo dinleyen herkesin potansiyel gönüllü muhabir olduğunu anlatan Doğan, "Tepkilerden çok memnunuz. Katıldığımız fuarlarda 'Allah razı olsun' cümlesini çok duyuyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor. Biz sıkıntıları çözmeye çalışıyoruz. Dinleyici yayına çıktığında şuradan şuraya gitmek istiyorum, yolun durumu nasıl, diye soruyor. Ona hemen cevap veren gönüllü muhabirlerimiz oluyor yani artık istek şarkı değil istek yol durumu yayınlıyoruz" diye konuşuyor. Canlı yayına katılanlar yaşadıkları sıkıntıları da anlatabiliyor. Doğan, "Polisler de Beyaz Masa da bizi dinliyor. Şikâyetleri görünce onlar da harekete geçiyor. Polis artık önlem almaya başladı" ifadelerini kullanıyor.

Radyo Trafik'te yol durumunun yanı sıra belediyelerden haberler, kültür sanat rehberi, elektrik su kesintisi haberleri de yayınlanıyor. 24 saat devam eden yayın sırasında 15'er dakikada bir yol durumu hakkında bilgi veriliyor. Yol durumu haberlerinin arasında Türkçe, yabancı pop şarkıları da çalınıyor. Radyo Trafik Haber Merkezi'nde 10 kişilik ekip gelen yol durumu ihbarlarını değerlendiriyor. Gelen her ihbar teyit ediliyor. Kaza olduğunda hemen orada bir gönüllü muhabir var mı, diye anons ediliyor ve alternatif güzergahlar bildiriliyor.

www.UlasimOnline.Com 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim