• BIST 9044.53
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Trafik güvenliği eğitiminde 13 yılda, 1.5 milyon çocuğa ulaşıldı

Trafik güvenliği eğitiminde 13 yılda, 1.5 milyon çocuğa ulaşıldı
Türkiye’nin en uzun soluklu yol güvenliği eğitim projesi Sokakta İlk Adımlar 13’üncü uygulama yılına girdi. Projeden 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı sonunda 1 milyon 545 bin öğrenci yararlanmış olacak.

Çocukların trafikteki tehditler ile risklerin farkına varmasını sağlayıp, onlara güvenli davranış alışkanlıkları kazandırmayı amaçlayan Sokakta İlk Adımlar yol güvenliği eğitim projesi 13 yaşında. Projenin yeni dönem eğitim setleri de, 41 ildeki bütün proje uygulama okullarına dağıtıldı ve uygulanmaya başladı. Alanının en uzun soluklu kurumsal sosyal sorumluluk projesi olan Sokakta İlk Adımlar, Renault, Milli Eğitim Bakanlığı, Total Oil Türkiye ve Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği ortaklığıyla sürdürülüyor.

Yol güvenliği bağlamında en riskli 41 ilde sürdürülen projeden 2014-1015 Eğitim Öğretim Yılı sonunda 1 milyon 545 bin öğrenci yararlanmış olacak.Projenin 13’üncü yılına ve hedeflerine ilişkin bir açıklama yapan Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar şunları dile getirdi:“TÜİK’in 2013 verilerine göre Türkiye’de 1 milyon 207 bin 306 kaza meydana geldi. Ölümlü yaralanmalı kazaların yüzde 74,5’i yerleşim yeri içinde gerçekleşti. Bu kazalarda 3 bin 685 kişi hayatını kaybederken, 274 bin 829 kişi de yaralandı. Yapılan bilimsel araştırmalar, yayalar içinde ilköğretim çağındaki çocukların ciddi bir risk grubu oluşturduğunu gösteriyor. İşte Sokakta İlk Adımlar bu riski azaltmayı ve çocuklarımıza yollarda daha güvenli davranış alışkanlıkları kazandırmayı amaçlıyor. Hedefimiz projemizin ikinci 10 yılının sonunda, 10 milyon öğrenciye ulaşmak ve onların bu yaşamsal soruna ilişkin farkındalık kazanmalarını sağlamak. Bu hedefi de, birlikte yürüdüğümüz güçlü proje ortaklarımız ve okul yöneticileri ile öğretmenlerimizin güçlü desteğiyle gerçekleştireceğiz.

”Sokakta İlk Adımlar: 41 ilde bin 374 okul 6 bin 105 sınıf"

Türkiye’nin 41 ilindeki 1374 okula ve 6 bin 105 sınıfa ücretsiz olarak gönderilerek, uygulanmaya başlayan eğitim setleri, öğrencileri trafik güvenliğinin yanı sıra ulaşıma bağlı çevre sorunları konusunda da bilinçlendirmeyi amaçlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Renault arasında imzalanan işbirliği anlaşmasıyla gerçekleşen projeden ilkokul dördüncü sınıf öğrencileri, trafik ve yol güvenliği derslerinde yararlanıyor.

Projenin eğitim materyalleri arasında öğretmen kartları, öğrenci kitapçığı, öğrenci için test ve sınıf için uyarıcı, bilgilendirici bir afiş yer alıyor.

Okul programlarına göre tasarlanan öğretmen kartları, öğretmeni konuların uygulanmasına yönlendiriyor ve işlenen farklı temalar hakkındatemel kavramları veriyor.

Sınıftaki çalışmayı derinleştirmek ve öğrencileri somut eylemlerle teşvik etmek için aynı zamanda faaliyet uzantıları da öneriliyor.Öğrenci kitapçığında yer alan eğitici faaliyetler ise birbirinden bağımsız. Bunlar öğrencinin fikir yürütmesini, belli mesajları öğrenmesini, öğrenilen kavramları uygulayarak, bunları kendi kelimeleriyle yazarak pekiştirmesini sağlıyor.

Projenin başarı ölçümlemesi de yapılıyor. Geçen yıl online olarak gerçekleştirilen ankette, öğretmenlerin yüzde 93’ü Sokakta İlk Adımlar Eğitim Seti’ni sınıflarda kullandığını ve kullananların da yüzde 98’i setten memnun olduğunu belirtmişti. Bu ölçümlemenin yanı sıra okullara bizzat İbrahim Aybar ve proje ortakları tarafından düzenli gözlem ve motivasyon ziyaretleri de gerçekleştiriliyor.

Sokakta İlk Adımlar şu illerde uygulanıyor: Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Urfa, Uşak, Van, Yalova, Zonguldak.

adam.jpg

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim